Antena 3 CNN Externe Arheologii, aproape de o descoperire uriașă

Arheologii, aproape de o descoperire uriașă

Arheologii, aproape de o descoperire uriașă
27 Ian 2018   •   23:20

Arheologii excavează o peşteră descoperită recent la Marea Moartă, în speranţa că vor găsi noi manuscrise care să indice aspecte ce ţin de comunitatea enigmatică de la Qumran.

Cele aproximativ 900 de manuscrise de la Marea Moartă au fost descoperite în 12 peşteri şi datează de acum aproximativ 2.000 de ani, scrie descopera.ro.

Au fost scrise în ebraică, aramaică şi greacă, dar cine le-a scris este încă un subiect de dezbatere printre cercetători. Mulţi experţi consideră că acestea au fost redactate de membrii unei secte iuadice numită esenieni.

Noua grotă a fost descoperită lângă celelalte 11, care au fost descoperite între 1947 şi 1956 în Cisiordania, lângă Marea Moartă.

În 2017, arheologii de la Institutul de Arheologie al Universităţii Ebraice din Ierusalim au anunţat descoperirea acestei peşteri, iar la prima vedere au precizat că aceasta a fost tâlhărită la mijlocul secolului XX. În peşteră, au descoperit doar un pergament nescris, alături de fragmente de vase, îmbrăcăminte şi o curea de piele care ar fi fost folosită pentru legarea manuscriselor.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close