Antena 3 CNN Externe Aşa se clădeşte viitorul! Un mare oraş-fantomă va fi construit pentru 35.000 de oameni, dar nimeni nu va locui acolo

Aşa se clădeşte viitorul! Un mare oraş-fantomă va fi construit pentru 35.000 de oameni, dar nimeni nu va locui acolo

Aşa se clădeşte viitorul! Un mare oraş-fantomă va fi construit pentru 35.000 de oameni, dar nimeni nu va locui acolo
08 Oct 2015   •   14:22

În deşertul din statul american New Mexico există un plan de construcţie al unui oraş futuristic, capabil să găzduiască până la 35.000 de oameni. 

Oraşul va avea un cartier de afaceri, în centru, case în suburbii, parcuri, un mall şi o biserică. Însă nimeni nu va locui acolo niciodată!

În schimb, acest oraş fantomă de 1 miliard de dolari, va fi construit de un gigant al telecomunicaţiilor care doreşte să facă experimente cu noile tehnologii, informează Mirror.co.uk. 

Proiectul se numeşte CITE (Centrul pentru inovare, testare şi evaluare) şi se întinde pe 38 de kilometri pătraţi. "Viziunea este a unui mediu în care noi produse, servicii şi tehnologii pot fi demonstrate şi testate fără a fi întreruptă viaţa unui oraş locuit", a explicat Robert Brumley, managerul Pegasus Global, compania din spatele proiectului. 

Maşini fără şofer ar putea patrula străzile oraşului, în timp ce sursele alternative de energie pot fi testate pe o scară largă. 

Pegasus Global spune că se aşteaptă ca numeroşi clienţi să îşi manifeste interesul pentru a folosi facilitatea, de la departamente guvernamentale, la instituţii academice sau companii tehnologice. 

×
Subiecte în articol: new mexico
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close