Antena 3 CNN Externe Asupra cărui lucru NU s-au înţeles Vladimir Putin şi Barack Obama. Ce a dezvăluit ministrul rus de Externe

Asupra cărui lucru NU s-au înţeles Vladimir Putin şi Barack Obama. Ce a dezvăluit ministrul rus de Externe

Asupra cărui lucru NU s-au înţeles Vladimir Putin şi Barack Obama. Ce a dezvăluit ministrul rus de Externe
29 Sep 2015   •   14:26

Moscova și Washingtonul vor continua discuțiile pentru găsirea unui compromis în dosarul sirian și în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, a declarat ministrul de externe rus Serghei Lavrov după întâlnirea de luni seara dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Barack Obama, ce a avut loc în marja sesiunii Adunării Generale a ONU.
'Nu am căzut de acord asupra etapelor', dar președinții Obama și Putin 'au convenit să continue cooperarea lor', a declarat șeful diplomației de la Moscova într-un interviu pentru Russia Today, potrivit AFP.

'Vor avea loc discuții între ministerele apărării, între ministerele de externe', pentru 'a face realizabil obiectivul nostru comun (...), distrugerea organizației Statul Islamic', a adăugat ministrul rus.

'Toți cei care luptă împotriva Statului Islamic, care detestă această organizație, trebuie să-și coordoneze acțiunile', a continuat Serghei Lavrov, respingând însă ideea unui 'comandament unic'. 'Aceasta este nerealistă, președintele Putin a spus-o foarte clar (...) Eu cred că președintele Obama a auzit ceea ce președintele Putin a avut de spus', a adăugat el.

Într-o declarație de presă pentru jurnaliștii ruși după întâlnirea sa cu Obama, Vladimir Putin a explicat că a discutat probleme legate de 'cooperarea dintre Rusia și SUA în domeniul antiterorist'.

'Am convenit ca acțiunile noastre comune să fie intensificate. Vom reflecta asupra punerii în aplicare a unor mecanisme corespunzătoare', a explicat președintele rus, potrivit unui comunicat al Kremlinului, calificând prima sa întâlnire oficială cu Obama, după mai bine de doi ani, ca fiind 'constructivă și deschisă'.

La rândul său, Barack Obama a afirmat că SUA sunt pregătite să coopereze cu toate țările, inclusiv cu Rusia și Iran, pentru a găsi o soluție la războiul din Siria, care a făcut peste 240.000 de morți în cei patru ani și jumătate de conflict.

×
Subiecte în articol: conflict Siria ISIS SI Stat Islamic
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close