Antena 3 CNN Externe A fost masacru într-un club de gay din SUA: De ce tocmai homosexualii nu pot dona sânge pentru victime. Oamenii sunt scandalizați

A fost masacru într-un club de gay din SUA: De ce tocmai homosexualii nu pot dona sânge pentru victime. Oamenii sunt scandalizați

A fost masacru într-un club de gay din SUA: De ce tocmai homosexualii nu pot dona sânge pentru victime. Oamenii sunt scandalizați
Sursa foto: Foto: flickr.com
de S.T.    |    13 Iun 2016   •   15:18

Cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite, atacul din clubul gay din Florida, a fost revendicat de gruparea jihadistă ISIS. Mai mult, atacatorul masacrului a fost interogat de două ori de FBI, pentru presupuse simpatii islamiste, dar a fost lăsat în libertate.

50 de oameni au fost ucişi de gloanţele trase de bărbatul înarmat cu puşcă automată şi un pistol. Iar alţi 53 au fost răniţi.

Localnicii din Orlando au stat la coadă ca să doneze sânge pentru cei răniţi în urma atacului, după ce spitalele locale au făcut un apel de urgență.

„Mamă, te iubesc! Vine! O să mor!” Mesajele sfâșietoare trimise de un tânăr aflat în clubul din Orlando

Un singur grup care chiar și-ar fi dorit să ajute nu a putut dona: bărbații homosexuali. Iar asta a provocat furie în rândul comunității, având în vedere că multe dintre victime sunt gay, arată The Independent.

Legislația din SUA impune restricții bărbaților gay care vor să doneze sânge, iar acest lucru se întâmplă din 1983, când a fost o criză a îmbolnăvirilor cu SIDA. De atunci s-au mai făcut schimbări, însă minore.

În prezent, bărbații gay și cei bisexuali pot dona sânge, însă doar dacă n-au întreținut relații sexuale în ultimul an.

 

 


 

×
Subiecte în articol: atac atac armat Florida Stat Islamic gay
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close