Antena 3 CNN Externe Atac cu mașina capcană în Siria. Cel puțin 29 de morți și zeci de răniți

Atac cu mașina capcană în Siria. Cel puțin 29 de morți și zeci de răniți

Atac cu mașina capcană în Siria. Cel puțin 29 de morți și zeci de răniți
de S.T.    |    24 Feb 2017   •   11:23

Cel puţin 29 de persoane au fost ucise şi alte câteva zeci rănite în explozia unei maşini capcană ce a avut loc vineri într-un sat din apropiere de oraşul sirian Al-Bab şi care i-a vizat pe rebelii care luptă împotriva grupării Stat Islamic (SI), a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters şi AFP.

Rebelii susţinuţi de Turcia i-au alungat joi pe jihadişti din Al-Bab, ultimul mare fief al SI din nord-vestul Siriei, şi din alte două oraşe mai mici din apropiere, Qabasin şi Al-Bezah, după săptămâni de lupte de stradă.

Atacul cu maşină capcană a vizat birourile forţelor militare şi de securitate din Sousian, care se află în spatele liniilor de apărare ale rebelilor la circa opt km nord-vest de Al-Bab, potrivit OSDO.

Situat la 25 km sud de graniţa cu Turcia, Al-Bab era vizat din 10 decembrie 2016 de o operaţiune întreprinsă de către forţe turceşti şi rebeli sirieni. Este vorba de un succes major pentru Ankara, care a lansat la sfârşitul lunii august o operaţiune militară în nordul Siriei pentru a-i alunga pe jihadişti de la frontiera sa cu Siria.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: explozie atac Siria morti raniti masina capcana
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close