Antena 3 CNN Externe Atac dur la adresa lui Donald Trump: „Are un vocabular format din 77 de cuvinte”

Atac dur la adresa lui Donald Trump: „Are un vocabular format din 77 de cuvinte”

Atac dur la adresa lui Donald Trump: „Are un vocabular format din 77 de cuvinte”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Donald J. Trump
de S.T.    |    29 Ian 2017   •   16:25

Scriitorul american Philip Roth îl numeşte pe Donald Trump ignorant, capabil să facă pagube colosale Statelor Unite. El mai spune că vocabularul preşedintelui Statelor Unite este unul redus.

Democrat declarat, autorul afirmă într-o postare pe pagina sa de Facebook: „Mi s-a părut foarte tulburător să fii cetăţean în timpul mandatelor lui Richard Nixon şi George W. Bush, dar nimic din ce am văzut ca limitare a caracterelor ori inteligenţei lor nu se compară cu secătuirea de umanitate a lui Trump. Este neştiutor într-ale guvernului, istoriei, ştiinţei, filosofiei, artei, incapabil să exprime sau să recunoască subtilitatea ori nuanţa, fără urmă de decenţă”.

„Face uz de un vocabular de 77 de cuvinte, care ar trebui numit mai degrabă Jerkish (prostească) decât English (engleză)”, a mai afirmat el.

Philip Roth, născut pe 19 martie 1933, în Newark (New Jersey), a debutat cu nuvela ”Goodbye, Columbus”, publicată în 1959 şi premiată cu National Book Award pentru ficţiune. Recunoaşterea internaţională a venit odată cu romanul ”Portnoy's Complaint” (1969).

 

×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close