Antena 3 CNN Externe Atac sângeros în Siria. 22 de persoane au murit

Atac sângeros în Siria. 22 de persoane au murit

Atac sângeros în Siria. 22 de persoane au murit
26 Ian 2016   •   11:51

Cel puțin 22 de persoane, printre care doi ofițeri, au fost ucise și peste 100 rănite, marți, într-un dublu atentat sinucigaș asupra pozițiilor armatei la Homs, în centrul Siriei, a anunțat postul public de televiziune sirian, transmit AFP și Reuters. Mai multe persoane rănite se află în stare gravă.

Atentatele au fost comise de doi atacatori sinucigași, aflați într-un automobil care a ajuns la barajul militar din cartierul Zahra din Homs, ținta mai multor atacuri sângeroase în ultimele luni.

Unul dintre atacatori a ieșit din mașină înainte ca cel de-al doilea să se arunce în aer în interiorul vehiculului. El a declanșat încărcătura explozivă la scurt timp după prima deflagrație, a precizat guvernatorul de Homs, Talal Barazi.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra), a menționat un bilanț de 21 de morți, printre care 13 membri ai forțelor regimului.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, atacatorul-kamikaze care coborâse din mașină purta o uniformă militară.

O mare parte a provinciei Homs se află sub controlul insurgenților, în special membri ai Frontului Al-Nosra, în nord, și ai grupării Statul Islamic, în est, unde se află orașul antic Palmira.

×
Subiecte în articol: Siria atac sinucigas homs
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close