Antena 3 CNN Externe Atentat dejucat în Alexandria. Poliția a arestat șase persoane

Atentat dejucat în Alexandria. Poliția a arestat șase persoane

Atentat dejucat în Alexandria. Poliția a arestat șase persoane
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Iun 2017   •   08:06

Poliţia egipteană a afirmat sâmbătă că a dejucat un atentat cu bombă la o biserică din Alexandria (nord) şi i-a arestat pe membrii celulei teroriste acuzate că ar fi pregătit acest atac, transmite AFP. 

Şase membri ai acestei grupări, dintre care doi kamikaze care intenţionau să se arunce în aer într-o biserică din Alexandria, au fost arestaţi, a precizat ministerul de Interne, într-un comunicat. 

Unul dintre cei doi bărbaţi preconiza să se detoneze în biserică, iar cel de-al doilea, imediat după, atunci când poliţia ar fi ajuns la locul atentatului, conform ministerului. 

Aceste arestări vin la aproape trei luni de la dublul atentat, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), îndreptat împotriva a două biserici copte la nord de Cairo, soldat cu 45 de morţi. În decembrie, un atentat contra unei biserici din capitala egipteană, de asemenea revendicat de SI, a făcut 29 de morţi. 

Joi, ministerul de Interne a indicat că poliţia a ucis în sudul Egiptului şapte "extremişti" acuzaţi că ar fi fost implicaţi în aceste atentate. 

Copţii din Egipt sunt comunitatea creştină cea mai numeroasă din Orientul Mijlociu şi una dintre cele mai vechi. Ei reprezintă aproape 10% din cei 92 de milioane de egipteni, într-o ţară unde musulmanii suniţi sunt majoritari. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Egipt alexandria
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close