Antena 3 CNN Externe Atentat dejucat la Paris: ''Teroriștii iau ca ţintă Franţa pentru a ne diviza''

Atentat dejucat la Paris: ''Teroriștii iau ca ţintă Franţa pentru a ne diviza''

Atentat dejucat la Paris: ''Teroriștii iau ca ţintă Franţa pentru a ne diviza''
22 Apr 2015   •   14:52

''Teroriștii iau ca țintă Franța pentru a ne diviza'', a declarat premierul francez Manuel Valls, după ce autoritățile au anunțat arestarea, la Paris, a unui bărbat ce plănuia ''un atentat iminent'', informează AGERPRES.

Replica Franței la ''amenințarea teroristă'' trebuie să fie ''unirea, unitatea și o foarte mare determinare'', pentru a răspunde ''exigenței'' francezilor, a adăugat Manuel Valls, cu referire la manifestațiile de amploare ce au avut loc în Franța la 11 ianuarie, ca reacție la atentatele jihadiste de la Paris.

Un bărbat acuzat că ar fi planificat un atac iminent asupra a ''una sau două biserici'' a fost arestat duminică la Paris, a anunțat miercuri ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve, la mai mult de trei luni de la atacurile sângeroase din capitala franceză.

Bărbatul, despre care serviciile de informații știau că ar fi intenționat să meargă în Siria pentru a se alătura jihadiștilor, se afla în posesia ''unui arsenal (format) din mai multe arme de război'', a precizat ministrul francez pentru presă.



×
Subiecte în articol: teroristi atac terorist paris
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close