Antena 3 CNN Externe Au avut legături cu MAFIA, au dormit în corturi, dar acum sunt celebri şi bogaţi. Oameni ai străzii care au reuşit

Au avut legături cu MAFIA, au dormit în corturi, dar acum sunt celebri şi bogaţi. Oameni ai străzii care au reuşit

Au avut legături cu MAFIA, au dormit în corturi, dar acum sunt celebri şi bogaţi. Oameni ai străzii care au reuşit
Sursa foto: Foto: biography.com
02 Iul 2015   •   21:14

Iată poveştile uimitoare ale mai multor oameni talentaţi, muncitori şi norocosi care, deşi, la un moment dat, nu mai aveau absolut nimic, au obţinut, în cele din urmă faima şi bogăţie. Câţi dintre noi nu visează să devină oameni de succes şi să câştige foarte mulţi bani. Însă nu doar asta contează, un strop de noroc şi multă ambiţie face diferenţa între cei care au reuşit.

1. Filantropul Swami, magnat francez al textilelor şi-a schimbat numele când a emigrat în India

Filantropul Swami, magnat francez al textilelor născut Christian Fabre, şi-a schimbat numele când a emigrat în India, unde s-a convertit la hinduism. Deşi deţine o companie de un milion de dolari, "Fashion International", magnatul îşi împarte mai bine de jumătate din profituri cu personalul, el păstrându-şi doar 140 de euro pe lună.

2. Jim Carrey: A locuit cu familia într-un microbuz şi apoi într-un cort

Jim Carrey, născut în 1962, este astăzi un faimos actor şi producator la Hollywood. Apreciat pentru naturaleţea interpretarii sale, în copilărie şi, ulterior, la şcoală şi-a exersat talentul într-o serie de scenete prezentate în faţa colegilor şi prietenilor. Carey nu a trăit însă confortabil în adolescenţă. În timpul zilei mergea la şcoală, iar noaptea lucra un schimb de 8 ore în fabrica Titan  Wheels. Când nu a mai fost capabil să obţină note de trecere, a fost nevoit să abandoneze şcoala. Toate acestea s-au întâmplat când familia sa traversa o uriaşă criză financiară, fiind nevoită să doarmă intr-un microbuz Volkswagen ce era parcat în diferite locuri din Canada. În cele din urmă, viitorul mare actor s-a mutat într-un cort amplasat în curtea surorii sale mai mari. Amintindu-şi de acele vremuri, Jim Carrey spune că atunci si-a dezvoltat simţul umorului.

3. Halle Berry: A stat într-un adapost pentru oamenii străzii


Momentul în care Halle Berry a decis să devină actriţă şi să se mute la Chicago pentru a-şi încerca norocul, a coincis cu perioada în care a rămas fără bani. Deşi a lucrat într-un magazin şi a participat la mai multe concursuri de frumuseţe, situaţia ei financiară nu a cunoscut nicio îmbunătăţire. Atunci şi-a sunat mama şi a rugat-o să-i trimită nişte bani, dar aceasta refuzat-o. "Gândeşte-te dacă poţi supravieţui singură sau vino acasă!", i-a spus la telefon. Dar sfatul mamei a înfuriat-o pe Halle Berry atât de tare încât nu i-a mai vorbit un an şi jumătate. În toată această perioadă, rămasă fără locuinţa, a trecut de la un adapost la altul. Astăzi este, însă, una dintre cele mai mari şi mai bine plătite actriţe de la Hollywood.

4. Frank O’Dea, antreprenor şi scriitor: A rămas fără casă din cauza problemelor cu băutura

Co-fondator al celui mai mare lanţ canadian de magazine de cafea, scriitor şi filantrop, Frank O'Dea s-a nascut în Montreal, iar la 20 de ani locuia pe străzi, cerşind bani sau mâncare. Asta s-a întâmplat însă până în 1975, când, împreună cu un prieten, Tom Culligan, a lansat lanţul de magazine Second Cup. Astăzi, reţeaua s-a extins in 360 de locaţii.

5. Suze Orman, “guru” finanţelor personale din SUA: A trăit într-un camion timp de 4 luni

Suze Orman oferă cele mai bune sfaturi în ceea ce priveşte administrarea finanţelor personale şi este condsiderată drept un „guru” în domeniul consultanţei financiare. Însă când s-a mutat la Berkeley, în primele zile ale carierei sale, s-a confruntat cu probleme dificile. Suze Orman nu şi-a putut permite să se mute timp de 4 luni din camionul în care locuia, câştigându-şi existenţa servind la mese, într-un restaurant. De la chelneriţa din tinereţe, până la consultantul financiar de astăzi, a foat un drum lung. Dar Orman spune că succesul a venit până la urmă, un succes care i-a permis investiţii imobiliare în valoare de aproximativ 7 milioane de dolari şi obţinerea unei averi de 25 de milioane de dolari. În 2010, Forbes a inclus-o in Top 100 cele mai puternice femei din lume. A câştigat două premii premii Emmy şi a scris nouă cărţi care au intrat, consecutiv, în lista de bestseller-uri la New York Times.

6. Jewel Kilcher, cântăreaţă, actriţă şi poeta: Era să moară într-o parcare

Jewel Kilcher, născută în SUA pe data de 23 mai 1974, este astăzi o cunoscută cântăreaţă, compozitoare, actriţă şi poeta, fiind invitată de Papa Ioan Paul al II-lea să participe, la Vatican, la un Concert de Crăciun. Deşi melodiile sale s-au vândut în peste 27 de milioane de albune, Jewel a fost nevoită să trăiască o perioadă pe strazi, după ce a fost concediată. Cântăreaţa a povestit că ajunsese într-o astfel de situaţie din cauza faptului că, respingând avansurile de natura sexuală ale şefului său, aceasta nu i-a mai plătit salariul.

 7. Chris Gardner, investitor, scriitor, filantrop: Şi-a crescut fiul pe străzi

Christopher Gardner, născut la 9 februarie 1954, este astăzi un antreprenor american de succes, agent de bursă, investitor, speaker motivaţional, autor, şi filantrop. La începutul anilor 1980, Gardner a trăit pe stradă, împreunaăcu fiul şi soţia, în timp ce urma un program de formare profesională în domeniul financiar. Filmul "The Pursuit of Happyness", cu Will Smith in rolul principal, are la baza autobiografia sa. Gardner a publicat deja două cărţi, incluse pe lista de bestseller-uri a New York Times.

8. Ella Fitzgerald, “Regina Jazzului”: În adolescentă a rămas singură pe lume

Ella Jane Fitzgerald s-a născut pe 25 aprilie 1917 şi este cunoscută drept "cea mai bună cântăreaţă de jazz din toate timpurile". Viaţa din timpul adolescenţei nu a fost niciodată uşoară, pentru că după moartea mamei ei, în urma unui atac de cord, a fost abuzată de tatăl ei vitreg. Pentru o perioadă a avut contacte cu mafia înainte ca poliţia să o trimită într-o şcoală pentru fete. Ella a fugit de acolo şi a locuit într-un adăpost pentru oamenii străzii până când a debutat, în 1934, pe scena Teatrului Apollo. Vocea ei a ajuns rapid la inimile celor care o ascultau, iar recunoaşterea talentului său nu a întârziat să apară. A câştigat 13 premii Grammy şi a primit medalii de la preşedinţii Ronald Reagan şi George W. Bush.

9. Charlie Chaplin: Înainte de a împlini 10 ani a învăţat cum să trăiască pe trotuarele din Londra

Charlie Chaplin s-a născut la 16 aprilie 1889 şi este cunoscut ca unul dintre cei mai mari actori ai filmului mut. Copilăria sa a fost afectată de sărăcie şi greutăţi. După moartea prematură a tatălui său, mama a fost internată într-un spital de boli psihice, în timp ce el şi fratele său au trebuit să muncească pentru a putea supravieţui.

Chaplin a început să lucreze ca servitor la vârstă fragedă de şapte ani. Dar din moment ce ambii săi părinţi au fost în showbiz, Chaplin şi fratele său au decis să le urmeze exemplul. După ce a devenit un bun actor şi comediant, la vârsta de 26 de ani, i s-a oferit un contract anual de 670.000 dolari, ceea ce l-a transformat într-una dintre cele mai bine plătite persoane din lume la vremea aceea.

Chaplin a murit în timpul somnului, în primele ore ale dimineţii de 25 decembrie 1977, în casa sa din Elveţia.

10. Fostul analist KGB Alexander Lebedev. A vândut pantofi şi a condus taxiuri

Omul de afaceri rus şi fostul analist KGB Alexander Lebedev. A vândut pantofi şi a condus taxiuri, dar a intermediat apoi un contract de achiziţionare a Băncii Rezervei Naţionale care i-a deschis drumul spre cele 3,5 miliarde de dolari cu care revista Forbes l-a clasat în martie 2006. Islandezul Magnus Scheving, tâmplar de meserie şi gimnast de succes, a schiţat în joacă pe câte un carneţel până a creat personajul de animaţie "Sportacus" şi a ajuns milionar.

11. Jacque Torres a fost ucenic intr-o patiserie, iar acum are o avere de 25 de milioane de dolari

Jacque Torres a fost ucenic într-o patiserie până să investească în propriul lanţ de chocolaterii şi patiserii, deşi a crescut pe Riviera Franceză, "locul de joacă" din Europa preferat de cei bogaţi şi celebri. Acum savurează o delicioasă avere de 25 de milioane de dolari.

 Imensul decalaj care SEPARĂ oameni. Cât de mult a adâncit prăpastia dintre bogaţi şi săraci globalizarea

Ce mănâncă bogaţii şi ce mănâncă săracii? Inegalitatea din farfurie: Mese sărăcăcioase versus lux culinar

Puterea de a fi bogat: Milionarii nu mai au nevoie de Dumnezeu, ci doar de tehnologie. Vor deveni CYBORGI asemănători zeilor

"Rechinul îmbălsămat" sau maşina de detectat fantome. Câteva dintre fiţele vedetelor şi ale miliardarilor lumii


Cum trăiesc bogaţii lumii. BornRich, magazinul online preferat al milionarilor


×
Subiecte în articol: saraci bogati
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close