Antena 3 CNN Externe Au pus lupul paznic la oi. Cel care trebuia să protejeze copiii şcolii, a violat cel puţin 22 de elevi

Au pus lupul paznic la oi. Cel care trebuia să protejeze copiii şcolii, a violat cel puţin 22 de elevi

Au pus lupul paznic la oi. Cel care trebuia să protejeze copiii şcolii, a violat cel puţin 22 de elevi
20 Apr 2015   •   14:23

Un agent de pază al unei şcoli publice din Pittsburgh (SUA), Robert Lellock (foto), este acuzat că a violat 22 de elevi gimnaziali.
În perioada 1990-2012, Lellock a lucrat la Şcoala  Arthur J. Rooney, până când a demisionat după ce conducerea şcolii l-a suspendat din funcţie fără plată.

Principalul martor al Procuraturii are acum 29 de ani, iar acesta susţine că paznicul l-a abuzat sexual de zeci de ori.
Potrivit acestuia, Lellock obişnuia să întrerupă ora de curs şi sub diverse pretexte, reuşea să cheme afară un copil, cu care ulterior se închidea în camera de serviciu.

Profesorii se pare că nu luau în seamă aceste interveţii din timpul orelor, având în vederea că bărabtul reprezenta ordinea şi siguranţa şcolii.

"Nici măcar un singur profesor nu l-a raportat sau măcar să îl întrebe ceva. Asta spune multe despre sistemul degradant al învăţamântului din acea şcoală şi politica de nepăsare a cadrelor didactice", spune fosta victimă în rechizitoriu.

Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare, dar foştii elevi, acum adulţi în toată firea, se tem să dezvăluie abuzurile la care au fost supuşi.

În acelaşi caz, fostul director general al şcolii, Dale Frederick, şi adjunctul acestuia, Ronald Zangaro, sunt chemaţi în faţa instanţei pentru explicaţii.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close