Antena 3 CNN Externe Autorităţile franceze: Riscul atacurilor teroriste a crescut îngrijorător

Autorităţile franceze: Riscul atacurilor teroriste a crescut îngrijorător

Autorităţile franceze: Riscul atacurilor teroriste a crescut îngrijorător
Sursa foto: Foto: pi-news.org
20 Sep 2010   •   17:15

Riscul atacurilor teroriste a crescut semnificativ în Franţa, începând cu data de joi, 16 septembrie, potrivit unor surse din Ministerul de Interne, citate de AFP.

Directorul serviciilor de contra-spionaj, Bernard Squarcini a declarat că riscul atacurilor teroriste asupra Franţei "nu a fost niciodată atât de mare", citând ca sursă principală AQMI (Al-Qaeda Maghrebului Islamic). "Ne aflăm astăzi la acelaşi nivel de ameninţare ca în 1995"

Extremiştii musulmani au ameninţat de mai multe ori Franţa, mai ales după adoptarea legii care interzice purtarea vălurilor islamice pe teritoriul francez, din 14 septembrie. De asemenea, atacul lansat de un comando francez asupra unei grupări AQMI şi soldat cu şapte morţi, a reprezentat un nou motiv de îngrijorare pentru siguranţa naţională a Franţei.

AQMI a mai declarat însă război Franţei şi după încercarea de eliberare a ostaticului Michel Germaneu din Sahara: "Duşmanului lui Allah, Sarkozy, îi spunem: aţi pierdut o ocazie şi aţi deschis uşa ororii pentru voi şi ţara voastră"

Turnul Eiffel şi staţia de transport în comun Saint-Michel din Paris au fost evacuate săptămâna trecută, ca urmare a unor false alerte cu bombă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat Franta terorism musulmani
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close