Antena 3 CNN Externe Autorităţile italiene respiră uşurate! Ce i-a salvat pe cei mai mulți dintre locuitorii afectați de valul de cutremure

Autorităţile italiene respiră uşurate! Ce i-a salvat pe cei mai mulți dintre locuitorii afectați de valul de cutremure

Autorităţile italiene respiră uşurate! Ce i-a salvat pe cei mai mulți dintre locuitorii afectați de valul de cutremure
Sursa foto: Foto: twitter.com
27 Oct 2016   •   09:51

Seria de seisme care a afectat centrul Italiei a provocat panică în rândul populaţiei, dar numărul victimelor este redus, pentru că cel mai puternic dintre cutremure a avut loc la două ore după primul, când majoritatea oamenilor erau deja la adăpost, scrie La Repubblica, potrivit news.ro.

O singură persoană a murit în urma cutremurelor. Este vorba de un bătrân care a făcut infarct de frică.

“Situaţia nu este atât de catastrofală pe cât ne temeam”, a precizat șeful Departamentului pentru Protecţie Civilă, Fabrizio Curcio.

Potrivit La Repubblica, autorităţile respiră uşurate că nu există un număr important de victime, dar pentru oameni a început un nou calvar. Mulţi şi-au petrecut noaptea în stradă, în ploaie, în maşini sau în adăposturi improvizate.

Numeroase clădiri au structura afectată. Şi nu este vorba numai de clădiri istorice, ci şi de trei spitale – cele din localităţile Tolentino, Matelica şi Cingoli – precum şi de închisoarea din Camerino. Toate au fost evacuate de urgenţă.

Mai multe străzi au fost blocate de dărâmături, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă. Şcolile din localităţile afectate vor rămâne închise joi, pentru a fi verificate.

Cele trei cutremure, cu magnitudine 5,4 , 5,9, respectiv 4,6, s-au produs circa la două ore şi jumătate distanţă unul de altul, începând cu ora locală 19.10 (20.10 ora României).

×
Subiecte în articol: cutremur seism
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close