Antena 3 CNN Externe Autorul atentatului din Londra a fost identificat

Autorul atentatului din Londra a fost identificat

Autorul atentatului din Londra a fost identificat
23 Mar 2017   •   17:48

Autorul atentatului din Londra a fost identificat. Acesta se numește Khalid Masood, anunță poliția britanică, potrivit BBC News.

Masood, care a murit în timpul atacului, nu a mai fost implicat în niciun incident legat de terorism, au mai spus autoritățile, însă se afla în vizorul Poliției pentru infracțiuni legate de acte de violență și posesie ilegală de arme.

Născut în Kent (sud-estul Angliei), Masood trăia de puţin timp în West Midlands (centru). Nu făcea obiectul vreunei anchete în curs. În plus, nu existau informaţii că individul plănuia să comită un atac.

Bărbatul a fost condamnat prima dată în noiembrie 1983 pentru distrugere şi ultima dată, în decembrie 2003, pentru posesie de arme albe. Acuzaţiile la adresa lui au mai inclus, de-a lungul timpului, tulburarea ordinii publice şi atac la persoană.Atacul a avut loc la începutul după-amiezii de miercuri, când un bărbat cu barbă şi îmbrăcat în negru a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster, iar după aceea a reuşit să înjunghie un poliţist şi a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împuşcat mortal de forţele de securitate. Poliţistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel şi doi dintre pietonii loviţi de maşina atacatorului.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în incident, un poliţist britanic de 48 de ani, Keith Palmer, un bărbat între 40 şi 50 de ani şi o femeie de 43 de ani, Aysha Frade, care avea naţionalitate britanică, dar era de origine spaniolă. Autorul atacului a fost împuşcat mortal de poliţie. 

Citiți și: Doi români răniţi în atacul terorist din Londra. Femeia este în stare gravă, după ce a fost aruncată în Tamisa

 

 

×
Subiecte în articol: atentat londra
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close