Antena 3 CNN Externe Avertisment crunt! Hawaii și alte câteva insule ar putea fi înghițite de ape

Avertisment crunt! Hawaii și alte câteva insule ar putea fi înghițite de ape

Avertisment crunt! Hawaii și alte câteva insule ar putea fi înghițite de ape
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Apr 2018   •   21:22

Mai multe insule, printre care și Hawaii riscă să fie înghițite de ape în următoarele câteva decenii, au anunțat oamenii de științăde la Institutul Deltares.

Sute de mii de persoane vor fi forțate să își abandoneze casele pe măsură ce apele cresc și tind să înghită atolii din oceanele și mările lumii.

Studiul arată că o serie de mici insule Oceanul Pacific și din Oceanul Indian vor trece printr-o criză a refugiaților într-un interval de timp mai apropiat decât cel preconizat în alte cercetări științifice axate pe această problemă, relatează The Guardian.

Printre insulele care ar putea fi înghițite de ape se numără Insulele Caroline (aparțin Statelor Federate ale Microneziei), Insulele Cook (țară insulară, o republică parlamentară asociată, ca stat liber, cu Noua Zeelandă), Insulele Gilbert (fac parte din Republica Kiribati), Insulele Line (fac parte din Republica Kiribati), Insulele Spratly (insule coraline situate în Marea Chinei de Sud, fiind revendicate de China, Filipine, Taiwan și Vietnam), Insulele Maldive (țară insulară din Marea Laccadivelor), Insulele Seychelles (țară insulară formată din 115 insule din Oceanul Indian) sau Insulele Hawaii (Oceanul Pacific).

×
Subiecte în articol: hawaii insule ape
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close