Antena 3 CNN Externe Avertismentul Coreei de Nord: Se pregătește un test nuclear atmosferic

Avertismentul Coreei de Nord: Se pregătește un test nuclear atmosferic

Avertismentul Coreei de Nord: Se pregătește un test nuclear atmosferic
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Oct 2017   •   08:38

Declaraţia ministrului de externe nord-coreean cu privire la eventualitatea unui test nuclear atmosferic în Oceanul Pacific trebuie luată literal, a declarat un înalt oficial nord-coreean.

„Ministrul de externe este pe deplin informat cu privire la intenţiile liderului nostru suprem (Kim Jong-Un), deci cred că trebuie să luăm cuvintele sale în mod literal", a declarat diplomatul Ri Yong Pil.

Şeful diplomaţiei nord-coreene Ri Yong Ho a declarat luna trecută că ţara sa doreşte să efectueze "cea mai puternică explozie" a unei bombe cu hidrogen deasupra Pacificului, pe fondul tensiunilor în creştere cu SUA.

Ministrul de externe nord-coreean făcuse această declaraţie după ameninţarea lansată de Donald Trump în faţa Adunării Generale a ONU că va "distruge în totalitate" regimul de la Phenian dacă acesta va ameninţa Statele Unite.

Coreea de Nord este la numai câteva luni distanţă de a obţine capacitatea de a lovi cu arme nucleare teritoriul SUA, avertizase săptămâna trecută directorul CIA, Mike Pompeo.

Unii experţi estimează că un test atmosferic ar fi modul cel mai logic pentru regimul nord-coreean de a demonstra această capacitate, în condiţiile în care toate testele de până acum au fost efectuate de Coreea de Nord în subteran.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: avertisment Coreea de Nord test nuclear
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close