x close

Fii alături de noi!

Avioanele prezidenţiale, cele mai sigure din lume. Tupolev-urile, denumite "sicriele zburătoare"

de 11 Apr 2010   •   11:09
Avioanele prezidenţiale, cele mai sigure din lume. Tupolev-urile, denumite "sicriele zburătoare" 127
tupolev
Avioanele prezidenţiale sunt considerate cele mai sigure aparate de zbor din lume. Sistemele ultraperformante sunt verificate periodic de cei mai buni oameni din domeniu. De îndemanarea lor depinde soarta şefului statului. Multe dintre aeronavele prezidenţiale dispun de sisteme de protecţie antirachetă. Cât despre avioanele de tip Tupolev, "The Wall Street Journal" scrie că erau supranumite de polonezi "sicriele zburătoare".

Cancelarul Germaniei şi preşedintele german dispun de două aeronave Airbus 310-304. Parlamentul a anunţat că intenţionează să cumpere două avioane Airbus 340-300 mult mai noi.

În schimb, avioanele prezidenţiale ruseşti sunt supuse periodic modernizărilor. Vorbim despre un model Ilyuşin. Liderul la la Kremlin dispune de un birou de studiu, de o sală de conferinţe, dar şi de un dormitor şi de o baie cu duş. Şi nu e tot. Accesoriile sunt placate cu aur, podelele sunt din marmură, iar pereţii înveliţi în mătase.

Pe motiv că aeronava prezidenţială franceză este prea mică, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a cerut anul trecut recondiţionarea avionului astfel încât să fie transformat într-un Air Force One european. Proiectul are ca scop remodernizarea unui A330-200, astfel încât acesta să fie cu 10 metri mai lung şi cu doi metri mai înalt decât orice aeronavă folosită de alţi lideri din UE.

Preşedinţia României foloseşte un Boeing 707 tocmai din 1974. Avionul a fost modernizat de mai multe ori de-a lungul timpului. În urmă cu trei ani, s-a decis înlocuirea lui cu două aeronave de tip Airbus A 310-325.

Avionul prezidenţial polonez care s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă era un Tupolev-154, unul dintre cele mai sigure aparate de zbor.

Cu toate acesta, modelul a fost implicat în peste 60 de incidente aviatice, mai mult de jumătate fiind soldate cu victime umane.Antena 3
poza

Actualitate

Alertă în Valea Jiului. La Mina Lonea cărbunele s-a autoaprins în subteran

Cărbunele dintr-un abataj al Minei Lonea, din Valea Jiului, s-a autoaprins în subteran, la faţa locului acţionând vineri mai mulţi salvatori mineri care au ca misiune izolarea zonei şi construirea unui...

29 Iul 2016  •  10:43

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

După multă suferință, Marius Țeicu a primit în sfârșit o veste bună de la medici

După o perioadă în care veștile proaste circulau una după alta, Marius Țeicu poate răsufla acum ușurat. Și asta pentru că medicii hematologi care au grijă de fiica sa, Patricia Rădulescu Ţeicu, sunt optimiști.

29 Iul 2016  •  10:20

sati