Antena 3 CNN Externe Bacteria E-coli a ucis 14 germani. Numărul îmbolnăvirilor, în creştere

Bacteria E-coli a ucis 14 germani. Numărul îmbolnăvirilor, în creştere

Bacteria E-coli a ucis 14 germani. Numărul îmbolnăvirilor, în creştere
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
31 Mai 2011   •   10:37
Bacteria E-coli face noi victime în Germania. Până în prezent, 14 oameni au decedat şi alţi 200 au ajuns la spital. Oamenii s-au infectat după ce au consumat castraveţi bio. Oficialii români ne liniştesc însă şi spun că niciun lot cu legume periculoase nu a ajuns în ţară.

Autorităţile germane se tem însă că numărul bolnavilor ar putea creşte. "Sperăm că numărul cazurilor va scădea, totuşi ne temem că va fi mai rău de atât”a declarat Oliver Grieve, de la Centrul Medical Universitar din Schleswig-Holstein, pentru BBC News.

Bacteria ucigaşă din Germania a ajuns şi în Suedia. 39 de locuitori ai acestei ţări sunt contaminaţi cu bacteria E.coli enterohemoragică, dintre 15 au complicaţii grave, au anunţat luni autorităţile sanitare suedeze, citate de AFP.

Castraveţi din import, pe piaţa românească

Autoritatea Naţională pentru Siguranţa Alimentelor susţine că în România nu au ajuns loturi de castraveţi din Spania, de la care au apărut infecţiile cu bacteria E.coli. Pentru orice eventualitate însă, este bine ca legumele şi fructele să fie spălate înainte de consum. În pieţe însă, comercianţii fac orice să convingă clienţii că marfa este sigură.

Unii dintre cumpărători sunt de părere că totul este o înşelătorie, alţii însă se tem pentru viaţa lor.

Pe piaţa românească ar putea exista totuşi castraveţi din import, dar aduşi înainte de apariţia îmbolnăvirilor din Germania.

Inspectorii direcţiilor pentru siguranţa alimentelor vor monitoriza în continuare comerţul cu legume bio, crescute cu îngrăşământ natural, de la care pot apărea infecţiile cu E-coli. Medicii germani atrag atenţia că infecţiile se pot transmite şi de la om la om.



×
Subiecte în articol: e-coli castraveti bacterie Germania
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close