Antena 3 CNN Externe Barack Obama, păzit de agenţi incomplet verificaţi

Barack Obama, păzit de agenţi incomplet verificaţi

Barack Obama, păzit de agenţi incomplet verificaţi
11 Iun 2015   •   08:43

Ofiţerii Secret Service nou angajaţi au fost instalaţi în posturi sensibile, inclusiv la Casa Albă, fără ca verificarea lor să fie completă, relatează NBC News, în pagina electronică de miercuri.

Peste 50 de agenţi au fost plasaţi în astfel de poziţii înainte care recrutorii să îşi încheie procesul de verificare, au declarat mai mulţi oficiali pentru NBC News. Totuşi, Secret Service a declarat miercuri că verificările vor fi terminate în cazul tuturor ofiţerilor noi până la sfârşitul săptămânii.

Recrutarea s-a intensificat după mai multe lacune de securitate care au determinat demisia fostului director al Secret Service, Julia Pierson. Preşedintele Barack Obama l-a numit pe Joseph Clancy ca înlocuitorul ei la începutul anului.

La 19 septembrie, un bărbat înarmat cu un cuţit a sărit gardul Casei Albe, a traversat peluza şi a intrat în clădire, reuşind să ajungă până la East Room înainte de a fi oprit. Trei zile mai târziu, un contractor înarmat din cadrul serviciilor de securitate a intrat într-un ascensor din Atlanta cu Obama, a început să facă o înregistrare video cu telefonul mobil şi nu s-a oprit atunci când agenţii i-au cerut acest lucru.

Clancy era conştient săptămâna trecută că procesul de verificare nu s-a încheiat pentru unii ofiţeri, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Brian Leary, într-un comunicat.

"Directorul a luat imediat măsuri pentru a accelera procesul de decizie strict secret şi a alocat resurse suplimentare pentru încheierea acestuia cât mai repede posibil", afirmă documentul. "Se estimează că procesul ... se va încheia până la sfârşitul săptămânii".
Comunicatul a adăugat că majoritatea verificărilor în cazul noilor agenţi, inclusiv cazierul judiciar, s-au încheiat deja.

×
Subiecte în articol: Barack Obama Casa Alba secret service
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close