Antena 3 CNN Externe Barack Obama transmite condoleanţe, după bombardarea spitalului din Kunduz

Barack Obama transmite condoleanţe, după bombardarea spitalului din Kunduz

Barack Obama transmite condoleanţe, după bombardarea spitalului din Kunduz
04 Oct 2015   •   09:35

Președintele american, Barack Obama, a prezentat sâmbătă seară "cele mai profunde condoleanțe" după bombardarea unui spital al organizației umanitare Medici fără Frontiere (MfF) din Kunduz, oraș în nordul Afganistanului, care s-a soldat cu 19 morți și ar putea fi atribuită unui raid al forțelor aeriene americane, transmite Agerpres.

"În numele poporului american, adresez cele mai profunde condoleanțe personalului medical și celorlalți civili uciși și răniți în incidentul tragic de la spitalul organizației Medici fără Frontiere din Kunduz", a afirmat Barack Obama într-un comunicat dat publicității de Casa Albă.

"Departamentul Apărării a lansat o anchetă completă și așteptăm rezultatele înainte de a face o apreciere definitivă în legătură cu circumstanțele acestei tragedii", a adăugat liderul administrației americane.

În cursul zilei de sâmbătă, șeful Pentagonului, Ashton Carter, a anunțat că o "anchetă exhaustivă" este în curs de desfășurare pentru a lămuri circumstanțele bombardării spitalului MfF din Kunduz.

"O anchetă exhaustivă cu privire la acest incident tragic este în curs, în coordonare cu guvernul afgan", a spus el. Ministrul apărării SUA a subliniat că "forțele americane care sprijineau forțele de securitate afgane operau în apropiere, la fel ca și talibanii".

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close