Antena 3 CNN Externe Bărbat suspectat de atacuri xenofobe după ce a împuşcat opt imigranţi, arestat în Suedia

Bărbat suspectat de atacuri xenofobe după ce a împuşcat opt imigranţi, arestat în Suedia

Bărbat suspectat de atacuri xenofobe după ce a împuşcat opt imigranţi, arestat în Suedia
Sursa foto: Foto: truckchamp.com
08 Noi 2010   •   13:01

Poliţia suedeză a arestat un bărbat suspectat că a împuşcat opt oameni în ultimul an. Toate victimele proveneau din familii de imigranţi. Din acest motiv, anchetatorii cred că au de-a face cu un val de atacuri xenofobe.

Atacurile au avut loc în oraşul suedez Malmo - o aşezare cu 300.000 de locuitori, situată în sudul ţări. Prima agresiune s-a produs în octombrie 2009. Atunci, un imigrant şi o femeie au fost împuşcaţi în cap într-o parcare. Tânărul a petrecut o lună în spital, dar a supravieţuit. O femeie care se afla lângă el, şi-a pierdut, însă, viaţa.
 
Potrivit poliţiei, incidentul a reprezentat doar începutul unei lungi campanii de atacuri împotriva imigranţilor. Cel puţin şapte episoade similare s-au înregistrat de atunci în Malmo, dar victimele au supravieţuit. Anchetatorii spun că în toate s-a folosit aceeaşi armă. 

Agresiunile au semănat teamă printre comunităţile de imigranţi din zonă. Una dintre victime a scăpat nevătămată deoarece glonţul care îi era destinat s-a oprit în geamul unui magazin.

Persoana arestată de poliţie este un bărbat de 38 de ani care locuieşte în Malmo şi deţine permis de port armă. Individul neagă vehement că ar avea vreo legătură cu atacurile.




×
Subiecte în articol: arestat Suedia atac impuscat
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close