Antena 3 CNN Externe Bărbaţii unui trib sunnit din Irak, EXECUTAŢI de jihadişti pentru că se opuneau grupării SI

Bărbaţii unui trib sunnit din Irak, EXECUTAŢI de jihadişti pentru că se opuneau grupării SI

Bărbaţii unui trib sunnit din Irak, EXECUTAŢI de jihadişti pentru că se opuneau grupării SI
Sursa foto: Foto:.roitov.com
29 Oct 2014   •   19:51

Jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au executat cel puţin 46 de membri ai unui trib sunnit care a ridicat armele împotriva lor în provincia Al-Anbar, în vestul Irakului, au anunţat miercuri un lider local şi un medic, citat de AFP.
   
Bărbaţii, din tribul Albu Nimer, au fost executaţi prin împuşcare la nord de oraşul Hit, un sector asupra căruia gruparea jihadistă sunnită a preluat controlul săptămâna trecută. SI deţine deja controlul asupra unei mari părţi a proviniciei Al-Anbar, a declarat liderul local, care a solicitat protecţia anonimatului.
   
Un medic de la spitalul din Hit a confirmat acest bilanţ.
   
Un colonel de poliţie şi un şef al unor miliţii Sahwa, care luptă împotriva SI, au confirmat, de asemenea, execuţiile, precizând că au avut loc miercuri.
   
Jihadiştii, prezenţi în provincia Al-Anbar de la începutul anului, au cucerit noi regiuni din provincie începând din iunie, iar aceste execuţii vizează probabil să sperie alte triburi sunnite care ridică armele împotriva lor.
   
Imagini - care se presupune că au fost înregistrate imediat după aceste execuţii publice - circulă pe Twitter, dar nu au putut fi autentificate imediat.Într-o imagine, peste 30 de bărbaţi, în civil, sunt aliniaţi în mijlocul unui drum acoperit de sânge, sub ochii unor copii şi tineri. Victimele sunt desculţe, multe sunt legate la ochi şi au mâinile legate la spate.
   
SI nu a revendicat aceste execuţii imediat, dar gruparea, care a lansat pe 9 iunie o ofensivă în Irak şi a cucerit bucăţi întregi de teritoriul ţării, a capturat şi apoi a executat sute de membri ai forţelor de ordine.
   
Avansarea recentă a SI în provincia Al-Anbar provoacă temeri că jihadiştii ar putea pune mâna pe întreaga provincie, situată la frontiera cu Siria şi aproape de Bagdad.
  
Reprezentanţi şi şefi ai unor triburi sunnite au îndemnat coaliţia internaţională - care efectuează începând din august raiduri împotriva SI în Irak - să-şi sporească angajamentul prin trimiterea de trupe terestre.

×
Subiecte în articol: SI
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close