Antena 3 CNN Externe Bărbatul care a încercat să-l asasineze pe Ronald Reagan, liber

Bărbatul care a încercat să-l asasineze pe Ronald Reagan, liber

Bărbatul care a încercat să-l asasineze pe Ronald Reagan, liber
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    27 Iul 2016   •   21:38

Bărbatul care a încercat să-l asasineze pe fostul preşedinte american Ronald Reagan în 1981 va fi eliberat condiţionat, a decis miercuri un judecător federal. 

John Hinckley (61 de ani) va putea fi pus în libertate pe 5 august şi va trebui să locuiască tot timpul în Williamsburg (Virginia), la circa 240 km sud de Washington, a ordonat judecătorul Paul Friedman, indică documente judecătoreşti consultate de AFP. 

Potrivit judecătorului, condiţiile impuse ar putea fi relaxate în 12-18 luni de la eliberarea lui Hincley, în funcţie de progresele sale. 

Hinckley a încercat să-l asasineze pe Reagan la ieşirea din Hotelul Hilton din Washington pe 30 martie 1981 şi a rănit alte trei persoane. A declarat că voia s-o impresioneze pe actriţa Jodie Foster. El este internat în Spitalul de Psihiatrie St. Elizabeth din capitala federală de peste 30 de ani. 

În aprilie 2015, psihiatra sa, Deborah Giorgi-Guarnieri, dădea asigurări, în cursul unei audieri în faţa justiţiei, că pacientul său ''este gata pentru a începe recuperarea şi că nu prezintă pericol''. 

În timpul procesului său în 1982, el a fost declarat nevinovat, deoarece era iresponsabil din punct de vedere penal, şi a fost internat la St. Elizabeth, de unde avea dreptul anul trecut să iasă 17 zile pe lună şi cu unele condiţii, pentru a-şi vizita mama în Virginia.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: asasinare
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close