Antena 3 CNN Externe Biden: Iran ar putea declanşa cursa înarmărilor în Orienul Mijlociu

Biden: Iran ar putea declanşa cursa înarmărilor în Orienul Mijlociu

Biden: Iran ar putea declanşa cursa înarmărilor în Orienul Mijlociu
Sursa foto: joe biden
07 Mai 2010   •   23:42

Vicepreşedintele american, Joe Biden, declara că Iran este în faţa unei alegeri fie de a renunţa la programul său nuclear sau se va va confrunta cu consecinţe ulterioare şi va creşte izolarea.
"Programul nuclear al Iranului încalcă obligaţiile sale conform tratatului de nonproliferare nucleară şi riscă să declanşeze o cursă a înarmărilor în Orientul Mijlociu," arăta Biden în faţa Parlamentului European.
"Teheran este în faţa unei alegeri clare, să respecte regulile internaţionale şi să se realăture comunităţii de state responsabile, ceea ce sperăm să se întâmple, sau se va confrunta cu consecinţe ulterioare şi o izolare crescândă," avertiza Biden, pe fondul eforturilor Washingtonului de a impune noi sancţiuni contra Teheranului.
Nu ar fi "ironic" dacă lumea ar vedea o Cortina de Fier căzând odată cu sfârşitul Uniunii Sovietice doare pentru a apărea o nouă cursă a înarmărilor "în una din cele mai instabile regiuni din lume?, întreba oficialul american.
"Ar fi o ironie pe care copiii noştri, nepoţii noştri sau strănepoţii noştri nu ne-o vor ierta " .
SUA şi Europa cred că scopul Iranul este de a dezvolta arme nucleare. Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a avertizat că o nouă rundă de sancţiuni contra Teheranului va închide uşa angajamentului diplomatic cu SUA.
Biden a mai criticat conducerea iraniană pentru promovarea terorismului şi înăbuşirea opoziţiei din ţară.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close