Antena 3 CNN Externe Bilanț negru după cutremurul din Taiwan. Trupurile a peste o sută de oameni, scoase de sub dărâmături

Bilanț negru după cutremurul din Taiwan. Trupurile a peste o sută de oameni, scoase de sub dărâmături

Bilanț negru după cutremurul din Taiwan. Trupurile a peste o sută de oameni, scoase de sub dărâmături
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Feb 2016   •   11:25

Echipele de salvare din Taiwan au scos trupurile a peste o sută de oameni de sub dărâmăturile complexului imobiliar care s-a prăbușit în urmă cu o săptămână în timpul cutremurului din 6 februarie, au anunțat sâmbătă serviciile de urgență, informează AFP.

Potrivit pompierilor, bilanțul total al seismului, cu o magnitudine de 6,4 grade care a lovit la 6 februarie Tainanul, oraș în sudul țării, se ridică la 114 morți, dintre care 112 din complexul Wei-kuan.

Doar trei locuitori ai complexului Wei-kuan sunt în continuare dați dispăruți, în timp ce echipele de salvare se pregătesc să pună capăt căutărilor. Ele au scos în viață 280 de oameni de sub dărâmăturile acestui complex imobiliar de 16 etaje ce număra aproximativ o sută de locuințe: singura clădire înaltă din orașul Tainan.

Justiția taiwaneză a ordonat vineri confiscarea a circa 800.000 de euro ce aparțineau promotorului imobiliar și celor trei asociați care au administrat construcția complexului. Parchetul estimează că acesta prezenta defecte de construcție.

Antreprenorul imobiliar Lin Ming-huit și doi dintre asociații săi au fost plasați în detenție provizorie, fiind acuzați de neglijență profesională cauzatoare de moarte.

Taiwanul, situat la joncțiunea dintre două plăci tectonice, este afectat în mod regulat de seisme. Un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade a lovit insula în 1999, omorând circa 2.400 de persoane

 

×
Subiecte în articol: Taiwan
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close