Antena 3 CNN Externe Bombardamente la granița Israelului cu Siria

Bombardamente la granița Israelului cu Siria

Bombardamente la granița Israelului cu Siria
Sursa foto: Foto: Pixabay
25 Iul 2016   •   22:58

Aviaţia israeliană a replicat luni la un tir cu proiectile dinspre Siria care s-a abătut asupra Înălţimilor Golan ocupate de Israel fără să provoace victime sau pagube, a informat armata într-un comunicat, scrie AFP. 

Forţele aeriene israeliene au făcut cunoscut că "au luat ca ţintă cu succes sursa tirului" după ce anunţaseră "un tir cu obuze de mortier provenind din luptele interne" care au loc în Siria. 

Potrivit armatei, obuzul de mortier a lovit o zonă nelocuită "din apropierea barierei de securitate din centrul Platoului Golan fără să facă răniţi". "Guvernul sirian este responsabil pentru toate tirurile dinspre Siria", a subliniat comunicatul. 

Săptămâna trecută, armata israeliană a lansat două rachete Patriot spre o dronă "infiltrată" dinspre Siria. 

Tirurile accidentale cu obuze provenind din luptele de pe teritoriul Siriei sunt frecvente pe Înălţimile Golan în zona ocupată de Israel. 

La 4 iulie, armata israeliană a atacat două poziţii militare siriene pe Platoul Golan după tiruri provenite din Siria care au avariat bariera de securitate amplasată de-a lungul liniei de demarcaţie. 

Israelul şi Siria rămân oficial în stare de război. 

După războiul din iunie 1967, statul evreu a ocupat 1.200 kilometri pătraţi din Înălţimile Golan (nord-est), a căror anexare în 1981 nu a fost recunoscută niciodată de comunitatea internaţională, în timp ce restul de circa 510 kilometri pătraţi a rămas sub control sirian. 

Linia de încetare a focului din Golan era considerată relativ calmă în ultimii ani, dar situaţia s-a tensionat odată cu declanşarea războiului în Siria în 2011.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Israel Siria bombardament granita
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close