Antena 3 CNN Externe Bombardiere ruseşti, interceptate în apropierea coastelor americane

Bombardiere ruseşti, interceptate în apropierea coastelor americane

Bombardiere ruseşti, interceptate în apropierea coastelor americane
Sursa foto: Foto: Wikipedia
14 Sep 2018   •   08:45

Pentagonul a protestat joi faţă de survolul cu o zi înainte a zonei aeriene de apărare nord-americană de către două bombardiere ruse, apreciind că acesta nu a fost efectuat în cadrul manevrelor militare ruse Vostok-2018, transmite AFP.

Două bombardiere ruse au fost interceptate în noaptea de marţi spre miercuri în spaţiul aerian internaţional situat la vest de Alaska de către avioane de vânătoare americane care le-au urmărit până ce au părăsit zona de identificare a apărării aeriene.

Cele două bombardiere strategice cu elice, model Tu-95 'Bear', escortate de două avioane ruse Su-35, au fost "identificate vizual şi interceptate" de două avioane de vânătoare F-22 ale NORAD, cu baza în Alaska, a precizat miercuri, într-un comunicat, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD).

Avioanele ruse au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu au pătruns niciun moment în spaţiul aerian american sau canadian, a adăugat NORAD.

Potrivit generalului Terrence O'Shaughnessy, comandant al NORAD, incidentul nu este considerat ca făcând parte din Vostok (exerciţiile militare ruse care au loc în Extremul Orient rus - n.red.) deşi este foarte legat de acesta.

El a subliniat că, deşi mobilizată pentru a acorda ajutor după trecerea uraganului Florence, armata americană îşi menţine pe deplin capacitatea de răspuns şi de apărare.

Zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) este un perimetru în care traficul aerian este monitorizat de armata unuia sau mai multor state, în afara spaţiului aerian naţional, pentru a dispune de un timp de reacţie suplimentar în cazul unor manevre ostile.

SUA au creat patru astfel de spaţii, dar alte zece ţări şi le-au creat pe ale lor.

Cel din Alaska se întinde până la aproximativ 320 de km de coastă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: bombardiere America
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close