Antena 3 CNN Externe Liderul taberei BREXIT insistă că ieșirea Marii Britanii din UE nu trebuie grăbită

Liderul taberei BREXIT insistă că ieșirea Marii Britanii din UE nu trebuie grăbită

Liderul taberei BREXIT insistă că ieșirea Marii Britanii din UE nu trebuie grăbită
27 Iun 2016   •   12:22

Liderul taberei Brexit, Boris Johnson, a asigurat că ieșirea din Uniunea Europeană trebuie să se facă 'fără grabă', încercând să-i liniștească pe britanicii care trăiesc în străinătate și pe cetățenii UE care trăiesc în Regatul Unit, într-un editorial apărut luni, potrivit AFP.

'Singura schimbare — și ea nu va veni în grabă — este că Regatul Unit va ieși din sistemul legislativ incredibil de opac al UE', scrie Boris Johnson într-un editorial publicat în Daily Telegraph.

'Drepturile cetățenilor europeni care trăiesc în această țară sunt pe deplin respectate și va fi la fel pentru acei britanici care trăiesc în UE', a asigurat fostul primar al Londrei și candidat la succesiunea premierului David Cameron.

'Britanicii pot merge în continuare să lucreze în UE, să trăiască acolo, să călătorească, să-și facă studiile, să-și cumpere case și să se instaleze acolo', spune el. 'Va exista o cooperare europeană intensă și care se va intensifica în multe domenii: arte, științe, universități, protecția mediului', a continuat Johnson.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close