Antena 3 CNN Externe Brazilia, în stare de şoc. Tânără de 16 ani, violată în grup de peste 30 de bărbaţi

Brazilia, în stare de şoc. Tânără de 16 ani, violată în grup de peste 30 de bărbaţi

Brazilia, în stare de şoc. Tânără de 16 ani, violată în grup de peste 30 de bărbaţi
Sursa foto: foto: wikimedia commons
29 Mai 2016   •   09:55

Unul din suspecţii violului colectiv asupra unei adolescente de 16 ani într-o favela din vestul oraşului Rio de Janeiro, care a şocat Brazilia, a fost arestat sâmbătă într-o operaţiune ce a mobilizat 70 de poliţişti militari, potrivit Agerpres.

Potrivit conducerii poliţiei militare, suspectul - a cărui identitate nu a fost dezvăluită - a fost dus la post pentru a fi interogat, în timp ce poliţia continua operaţiunea în favela Sao Jose Operario (zona de vest), de asemenea în căutare de droguri şi maşini furate, notează AFP.

Violul comis asupra acestei adolescente miercuri de "33 de bărbaţi înarmaţi", potrivit declaraţiilor sale la poliţie, postat apoi pe reţelele sociale, a stârnit vineri un val de indignare în ţară.

"Cei care au comis această crimă atroce vor fi găsiţi, închişi şi condamnaţi", a promis vineri seară ministrul justiţiei, Alexandre de Morais, într-o conferinţă de presă la Rio.

Cu toate acestea, vineri poliţia civilă a interogat şi apoi a eliberat trei presupuşi suspecţi.

Avocatul adolescentei, Eloisa Samy Santiago, a cerut înlocuirea imediată a comisarului însărcinat cu acest caz, Alessandro Thiers, subliniind că chiar el a întrebat-o pe tânără "dacă obişnuieşte să participe la orgii", potrivit site-ului de ştiri G1 al grupului media Globo sâmbătă.

Numeroase manifestaţii au avut loc vineri seară la Rio de Janeiro şi Sao Paulo în sprijinul adolescentei.

O înregistrare video a apărut miercuri pe reţelele sociale, pe contul unui anume "Michel", însoţit de comentarii misogine.

În acest film scurt făcut cu un telefon mobil, putea fi văzută tânăra întinsă pe un pat, aparent inconştientă, cu părţile intime expuse şi sângerând.

Această fată de 16 ani, prezentată de presa braziliană ca dependentă de droguri şi mamă a unui copil de trei ani, a fost victima, potrivit familiei sale, răzbunării unui fost prieten, care ar fi atras-o într-o capcană, a drogat-o şi violat-o, şi apoi a lăsat-o altor treizeci de bărbaţi.

×
Subiecte în articol: Brazilia viol in grup
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close