Antena 3 CNN Externe Comisar european: Nu cred că Marea Britanie va ieși din UE

Comisar european: Nu cred că Marea Britanie va ieși din UE

Comisar european: Nu cred că Marea Britanie va ieși din UE
30 Aug 2016   •   12:03

Comisarul european pentru pentru economia şi societatea digitală, germanul Günther Oettinger, a emis dubii cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, afirmând că 'nu ar paria prea mult în favoarea unui Brexit', transmite AFP.

'Plecăm de la principiul că votul cetăţenilor este constrângător politic pentru guvernul britanic', a declarat comisarul Oettinger, într-un interviu apărut marţi în cotidianul Bild.

'Este însă posibil ca opinia publică să basculeze dacă situaţia economică se va deteriora în urma Brexit-ului', a estimat responsabilul european.

'În orice caz, nu aş paria prea mult în favoarea unui Brexit', a adăugat el, apreciind că, cu cât Marea Britanie va aştepta mai mult înainte de a declanşa procedura de ieşire din Uniunea Europeană, cu atât 'situaţia economică şi politică va deveni mai nesigură'.

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat în mod repetat că nu va invoca articolul 50 din Tratatul de la Lisabona - care ar declanşa procedura de 'divorţ' de UE - mai devreme de sfârşitul anului. Din momentul respectiv, Marea Britanie va avea la dispoziţie doi ani pentru a negocia termenii ieşirii sale din Uniune şi a părăsi efectiv blocul comunitar.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: comisar european Brexit
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close