Antena 3 CNN Externe Britanicii, ÎNGROZIŢI de numărul covârşitor de români şi bulgari care le vor asalta ţara

Britanicii, ÎNGROZIŢI de numărul covârşitor de români şi bulgari care le vor asalta ţara

Britanicii, ÎNGROZIŢI de numărul covârşitor de români şi bulgari care le vor asalta ţara
Sursa foto: Foto: independent.co.uk
de O.P.    |    14 Ian 2013   •   06:14

Ministrul britanic pentru Comunităţi şi Administraţie Locală avertizează că un aflux de români şi bulgari ar putea amplifica problemele privind locuinţele, oricum insuficiente pentru tinerii englezi.  

Restricţiile pentru România şi Bulgaria pe piaţa muncii din Marea Britanie vor fi ridicate la sfârşitul acestui an, însă administraţiile locale britanice se pregătesc deja de o posibilă creştere a numărului de imigranţi.

În luna decembrie a acestui an, Marea Britanie îşi va deschide porţile pentru muncitorii români şi bulgari. Autorităţile de la Londra sînt îngrijorate că piaţa forţei de muncă din regat ar putea fi sufocată.

Adevărul este că nu cred că ştie cineva care va fi numărul celor care vor veni din România şi Bulgaria. Administraţiile locale, însă, au luat deja măsuri de precauţie, pentru ca problemele existente deja în Marea Britanie să nu se agraveze.

Numărul românilor şi bulgarilor care se vor muta în Marea Britanie ar putea fi de ordinul a câteva sute de mii de oameni, estimează un deputat menţionat în timpul emisiunii. Cifrele au fost respinse de ministrul pentru Comunităţi şi Administraţie Locală.

"Având în vedere că avem o criză de locuinţe, orice aflux din România şi Bulgaria va crea probleme nu doar în ceea ce priveşte piaţa imobiliară, ci şi piaţa locuinţelor sociale".

Până în acum, ministrul de Interne de la Londra nu a anunţat o cifră estimativă a imigranţilor români şi bulgari, dar unii experţi anticipează deja un număr covîrşitor.  



×
Subiecte în articol: romani Marea Britanie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close