Antena 3 CNN Externe Britanicii vor un nou referendum pentru Brexit

Britanicii vor un nou referendum pentru Brexit

Britanicii vor un nou referendum pentru Brexit
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Dec 2017   •   10:22

În contextul în care negocierile pentru Brexit s-au încheiat, un sondaj realizat în Marea Britanie arată că majoritatea britanicilor vor un nou referendum pentru Brexit.

Din cele 1.003 de persoane chestionate în sondajul realizat de Survival, 497 de persoane au declarat că susțin organizarea unui referendum prin care publicul să accepte sau să respingă acordul de ieșire din Uniunea Europeană. Un total de 343 de persoane, s-au opus ideii unui vot public, în timp ce 164 (16%) au spus că nu știu.

Dintre cei care au fost în favoarea unui referendum, 271 (54,5%) au votat să rămână în votul pentru Brexit în 2016, în timp ce 145 (29%) au votat pentru ieșirea din UE. Șaptezeci și patru (15%) nu au votat, informează libertatea.ro.

Analistul pentru sondaje, Mike Smithson, a declarat că este „prima dată când un sondaj a arătat o susținere majoritară pentru organizarea unui al doilea referendum pentru Brexit”.

Studiul, realizat pentru Mail on Sunday, a intervievat online adulți din Marea Britanie în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie și s-a axat pe determinarea atitudinii privind Brexitul.

De asemenea, sondajul a arătat că diferența dintre laburiști și conservatori a ajuns la 8 puncte procentuale, cel mai mare declaj din ultimele cinci luni. Astfel laburiștii au 45% în timp ce conservatorii lui May doar 37%.

×
Subiecte în articol: britanici referendum Brexit sondaj
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close