Antena 3 CNN Externe Cadavrele a 100 de imigranţi, aruncate în mare pe drumul dinspre Libia spre Italia

Cadavrele a 100 de imigranţi, aruncate în mare pe drumul dinspre Libia spre Italia

Cadavrele a 100 de imigranţi, aruncate în mare pe drumul dinspre Libia spre Italia
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Aug 2011   •   11:35

100 de imigranţi de la bordul unei ambarcaţiuni plecate vinerea trecută din Libia, care a ajuns joi în largul insulei Lampedusa, ar fi murit pe drum, iar cadavrele lor ar fi fost aruncate în mare, potrivit unei supravieţuitoare marocane, citată de agenţia ANSA, informează AFP.
   
"Eram 300, dar 100, în special femei, nu au supravieţuit, iar bărbaţii au fost obligaţi să le arunce cadavrele în mare", a povestit această femeie, a cărei identitate nu a fost dezvăluită.
   
Această mărturie prezintă contradicţii faţă de informaţiile oficiale furnizate anterior de Paza de coastă italiană, care a evocat 300 de supravieţuitori la bordul navei, găsită în derivă la 90 de mile de Lampedusa.
   
Comandantul căpităniei Lampedusa, Antonio Morana, a afirmat totuşi că "navele de salvare au văzut plutind pe mare, în zona operaţiunilor, haine, poate chiar şi cadavre".
   
Nu a fost posibil să se efectueze verificări, deoarece "am fost obligaţi să plecăm pentru a transporta cât mai repede cei 300 de imigranţi care se află în condiţii de sănătate precare", a adăugat el.
   
Martorul face parte dintr-un grup de patru femei şi un bărbat aduşi cu elicopterul pe insulă, de pe barcă, pentru a fi spitalizaţi de urgenţă, din cauza deshidratării şi şocului suferit.

Potrivit agenţiei ANSA, Italia ar fi cerut unei nave a NATO aflate în zonă să intervină, dar această cerere a rămas fără răspuns.

"Dacă s-a întâmplat aşa, ar fi vorba despre un caz foarte grav", a comentat o sursă guvernamentală.
   
ANSA precizează că Roma ar fi adresat o cerere de clarificări comandamentului NATO de la Neapole.
   
Mii de persoane care fug din Libia, în majoritate muncitori imigranţi proveniţi din ţări africane, au ajuns în insula Lampedusa în ultimele luni, însă alte sute de imigranţi au murit înecaţi în încercarea de a ajunge pe teritoriul italian.

×
Subiecte în articol: imigranti mare Libia martor cadavre
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close