Antena 3 CNN Externe California, mistuită de incendii de cinci zile. NASA: Urmează 10 ani foarte secetoşi

California, mistuită de incendii de cinci zile. NASA: Urmează 10 ani foarte secetoşi

California, mistuită de incendii de cinci zile. NASA: Urmează 10 ani foarte secetoşi
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de M.Z.    |    03 Aug 2015   •   20:09

De mai bine de cinci zile, nordul Californiei este cuprins de un incendiu masiv de vegetaţie. Până acum, mii de oameni au fost evacuaţi după ce au rămas fără locuinţe. 

 
Autorităţile au fost nevoite să închidă două autostrăzi, din cauza focului care ameninţa să cuprindă maşinile. Aproape 9.000 de pompieri se luptă să stingă incendiul. 
 
Peste 20.000 de hectare de pomi au fost arse de flăcările care s-au extins cu repeziciune din cauza vântului şi a secetei.
 
După ce a distrus 24 de locuinţe, focul s-a extins periculos de mult către carosabil, forţând autorităţile să închidă două autostrăzi din apropiere. Peste 12.000 de oameni au fost evacuaţi şi riscă să rămână fără locuinţă.
 
9.000 de pompieri şi voluntari se luptă cu focul, însă munca lor este îngreunată de temperaturile foarte ridicate. Un pompier în vârstă de 38 de ani a murit din cauza căldurii. 
 
Experţii de la NASA vin cu veşti îngrijorătoare. Aceştia estimează că, în următorii 10 ani, statul California se va confrunta cu perioade îndelungate de secetă şi cu incendii masive de vegetaţie.
 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close