Antena 3 CNN Externe Calvarul s-a terminat. Va fi primit oficial în Casa Regală

Calvarul s-a terminat. Va fi primit oficial în Casa Regală

 Calvarul s-a terminat. Va fi primit oficial în Casa Regală
15 Ian 2018   •   22:25

Familia Regală se pregătește să primească un nou membru în rândurile sale. Nu nu e vorba de fostul principe Nicolae și nici măcar de Casa Regală din România, ci de cea din Olanda acolo unde un tânăr de 21 de ani pe nume Hugo urmează să primească titlul de Alteța Regală Prințul Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parma după trei ani de proces cu tatăl său, Prințul Carlos, un văr al Regelui Willem-Alexander și nepot al mamei regelui, Regina Beatrix, cea care a abdicat în 2013, scrie The Guardian.

Nu există niciun dubiu legat de paternitate, una care a fost deteriminată prin ordin judecătoresc obținut de mama tânărului în 1999.

Amânarea intrării lui Hugo în rândul Casei Regale este legată de faptul că tatăl său, Carlos, insistă că a avut o înțelegere cu mama acestuia, o prietenă din copilărie, potrivit căreia eventualii urmași nu ar fi avut acest drept.

La împlinirea vârstei de 18 ani, în ciuda protestatelor tatălui său, Hugo a cerut schimbarea numelui său pentru a-i reflecta originile. A dorit totodată să se înscrie în Înaltul Consiliu al Nobililor. Legea olandeză oferă copiilor nelegitimi dreptul la titluri nobiliare.

Prințul Carol este șeful casei de Bourbon Parma din care făcea parte și Regina Ana a României.

×
Subiecte în articol: casa regala Olanda
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close