Antena 3 CNN Externe Campi Flegrei, vulcanul care ameninţă viaţa de pe continentul european

Campi Flegrei, vulcanul care ameninţă viaţa de pe continentul european

Campi Flegrei, vulcanul care ameninţă viaţa de pe continentul european
Sursa foto: Foto: gizmodo.com.au
04 Ian 2011   •   10:00

Viaţa de pe continentul european ar putea fi complet distrusă în cazul erupţiei vulcanului Campi Flegrei din Italia. Ipoteza a fost făcută publică de oamenii de ştiinţă, după ce o serie de cutremure a avut loc în jurul oraşului Napoli. Cercetătorii au descoperit că seismele nu au fost provocate de Vezuviu, aflat în apropierea oraşului, ci de unul dintre cei mai mari şi mai periculoşi vulcani din lume, Campi Flegrei.

Vulcanul Campi Flegrei este inactiv de mai bine de 4.000 de ani. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că vulcanul ar putea erupe în următorii zece ani, bazându-şi ipoteza pe faptul că, în ultima perioadă, au avut loc peste 1.000 de cutremure de mică intensitate, informează Daily Mail.



O echipă de cercetători a încercat să foreze în zonă ca să afle mai multe amănunte despre activitatea vulcanului, însă acţiunile oamenilor de ştiinţă au fost oprite de autorităţile din Napoli. Primarul localităţii se teme că populaţia ar putea fi panicată.

“Am putea avea de-a face cu ceva extrem de periculos. Dacă aşa stau lucrurile, atunci ne putem aştepta la înca 60 de ani de nelinişte, posibile cutremure şi erupţii vulcanice. În aceste condiţii trebuie să aflăm cât mai multe detalii despre acest vulcan”, a declarat britanicul Chris Kilburn, unul dintre membrii echipei de cercetători.

Centrul vulcanului Campi Flegrei este situat sub apele Golfului Napoli, langa localitatea Pozzuoli.


 


 


 

×
Subiecte în articol: vulcan Europa viaţa
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close