Antena 3 CNN Externe Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, după criticile aduse: "Mi-am luat angajamentul faţă de populaţie pentru patru ani"

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, după criticile aduse: "Mi-am luat angajamentul faţă de populaţie pentru patru ani"

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, după criticile aduse: "Mi-am luat angajamentul faţă de populaţie pentru patru ani"
11 Feb 2018   •   23:44

Angela Merkel a spus că are de gând să rămână la putere până în anul 2021, atunci când se va sfârși actualul mandat, în ciuda criticilor care îi sunt aduse. 

"Fac parte dintre persoanele care îşi respectă cuvântul dat", a declarat Angela Merkel în cursul unui interviu acordat postului naţional de televiziune ZDF. 

"Mi-am luat angajamentul faţă de populaţie pentru patru ani" la cancelaria federală şi, "evident", intenţionez să respect acest lucru, a adăugat ea.

Angela Merkel se confruntă cu o revoltă incipientă în rândul partidului său după ce miercuri a reînnoit alianţa cu Partidul Social-Democrat (SPD) pentru a guverna încă patru ani.

Trupele sale îi reproşează că a făcut prea multe concesii orientării de centru-stânga. Pentru a încheia acordul de coaliţie, ea a fost nevoită să accepte în special cedarea portofoliului Finanţelor către SPD, situaţie greu de digerat în CDU.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close