Antena 3 CNN Externe Casa Albă cere din nou limitarea vânzării armelor de foc, după uciderea în direct a celor doi jurnalişti americani

Casa Albă cere din nou limitarea vânzării armelor de foc, după uciderea în direct a celor doi jurnalişti americani

Casa Albă cere din nou limitarea vânzării armelor de foc, după uciderea în direct a celor doi jurnalişti americani
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
26 Aug 2015   •   21:38

Casa Albă a cerut din nou miercuri o legislație care să limiteze vânzarea și utilizarea armelor de foc, apel ce intervine după uciderea a doi jurnaliști în statul american Virginia, transmite AFP.

Deplângând tragedia care s-a petrecut în Virginia, Josh Earnest, purtător de cuvânt al președintelui Barack Obama, a declarat că Congresul american ar putea lua măsuri 'de bun simț' pentru a limita acest gen de drame, 'foarte frecvente' în SUA.

Doi reporteri TV din Statele Unite ale Americii au fost împuşcaţi mortal în timpul unei relatări LIVE din Virginia, anunţă BBC. Reporterul Alison Parker, în vârstă de 24 de ani, şi cameramanul Adam Ward, în vârstă de 27 de ani, de la WDBJ7 TV, au fost ucişi în timpul unui interviu realizat în Moneta, Bedford County.

Autorul atacului a fost identificat ca fiind Vester Flanagan, 41 de ani, iar, potrivit autorităților, ar fi vorba despre un fost reporter al postului WDBJ7, concediat în urmă cu doi ani.

În urma atacului, el ar fi încercat să se sinucidă, dar a fost oprit de poliție, fiind grav rănit.


 

×
Subiecte în articol: Casa Alba Virginia
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close