Antena 3 CNN Externe Casa Albă: Tratăm atacul informatic al Coreei de Nord ca o situaţie de SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ

Casa Albă: Tratăm atacul informatic al Coreei de Nord ca o situaţie de SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ

Casa Albă: Tratăm atacul informatic al Coreei de Nord ca o situaţie de SIGURANŢĂ NAŢIONALĂ
18 Dec 2014   •   20:33
Coreea de Nord se află în spatele atacurilor informatice care au afectat branduri mari, inclusiv Sony, conform unor surse oficiale din Washington, citate de Reuters.
 
O grupare de piraţi informatici care s-a arătat jignită de filmul "The Interview", o comedie care prezintă un complot al CIA de asasinare a dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un, a atacat, în noiembrie, reţeaua informatică a companiei Sony Pictures, publicând ilegal pe internet documente care au ţinut prima pagină a presei internaţionale şi filme produse de Sony care au fost descărcate ilegal de pe internet în urma accesului în serverele companiei.
 
Casa Albă a anunţat, joi, că tratează această situaţie ca o "situaţie serioasă de siguranţă naţională"
 
Coreea de Nord a negat că ar fi în spatele atacului, dar experţii în securitate de la Washington au declarat că este un secret cunoscut că administraţia de la Phenian este responsabilă.
 
"Nord-coreeni sunt probabil foarte încântaţi. Nimeni nu a mai făcut ceva atât de evident în termeni de manipulare politică. Avem de-a face cu un nou vârf în acest domeniu", a declarat Jim Lewis, membru senior al Centrului pentru Studii Strategice şi Internaţionale.
 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close