Antena 3 CNN Externe Cătălin Tolontan, primele concluzii după dezbaterea Clinton-Trump

Cătălin Tolontan, primele concluzii după dezbaterea Clinton-Trump

Cătălin Tolontan, primele concluzii după dezbaterea Clinton-Trump
27 Sep 2016   •   12:06

"Sondajele CNN arată că prima întîlnire a fost cîștigată net de Hillary Clinton  (68%-27% la înțelegerea problemelor), dar lucruri sînt mai complicate de atît. Dialogul dintre cei doi candidați a durat o oră și jumătate. Primele 20 de minute au fost mai bune pentru Donald Trump, lucru recunoscut cu jumătate de gură și de către analiștii democrați. Trump a atacat acordurile internaționale încheiate de SUA, care videază sectoare întregi ale industriei de locuri de muncă, potrivit pledoariei candidatului republican. Apoi însă, cînd temele s-au mutat spre direcția generală a SUA, spre securitate și colaborare, Hillary a părut mult mai pregătită. Democrata a nuanțat, a conversat pe baza cifrelor și a exemplelor uneori personale. ”Nu e nici o problemă, Donald Trump a vorbit ca un american obișnuit și asta place oamenilor”, a spus, la CNN, un analist apropiat taberei republicane. Donald Trump s-a străduit să intre într-o postură prezidențială. A avut și momente de galanterie corporală. De pildă, cînd a condus-o, cu mîna protector pe spate, pe Hillary spre sală, la finalul dezbaterii.

Propunîndu-și evident să nu fie la fel de abraviz ca de obicei, el a păstrat, totuși, momentele sale de unicitate. Cînd a fost întrebat de ce nu își declară datele financiare și dacă asta nu înseamnă cumva că nu și-a plătit taxele, Donald Trump a ripostat, încremenitor pentru asistență: ”Dacă a fost așa, înseamnă că sînt isteț”.

Reporterii au insistat apoi în culise dacă și-a plătit taxele și el a spus doar: ”Ceea ce vă pot spune e că nu sînt de acord cu felul în care guvernul ne cheltuiește banii”. Pe parcursul dezbaterii asta a fost ideea lui principală: ”Vreme de 30 de ani contracandidata mea nu a rezolvat nimic și asta fac politicienii!”. El a promis o administrație din oameni ”care știu valoarea reală a banilor”, în contrapondere cu un guvern care aruncă impozitele oamenilor, scrie Cătălin Tolontan, pe blog.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close