Antena 3 CNN Externe Cauza probabilă a prăbuşirii avionului militar în Indonezia, soldată cu 142 de morţi

Cauza probabilă a prăbuşirii avionului militar în Indonezia, soldată cu 142 de morţi

Cauza probabilă a prăbuşirii avionului militar în Indonezia, soldată cu 142 de morţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Iul 2015   •   10:38

Avionul militar indonezian care s-a prăbuşit marţi peste un cartier din oraşul Medan, provocând moartea a 142 de persoane, dintre care aproximativ 20 de locuitori, a avut probabil o defecţiune la unul dintre motoare, au anunţat joi forţele aeriene indoneziene, informează AFP şi DPA.

La scurt timp după ce a decolat de la o bază aeriană din Medan, avionul de tip Hercules C-130 s-a prăbușit peste un cartier al acestei metropole cu două milioane de locuitori, pe insula Sumatra.

Un comandant al forţelor aeriene, Agus Dwi Putranto, le-a spus reporterilor că, potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei, avionul vechi de 51 de ani zbura prea lent din cauza unei probleme la unul dintre cele patru motoare cu elice.

'Probabil că o elice s-a oprit. Avionul, care zbura prea lent, s-a înclinat spre dreapta şi a lovit o antenă de pe o clădire', a explicat el.

Pilotul avionului a cerut să revină la bază, 'ceea ce înseamnă că a existat o problemă', a adăugat Agus.

Aeronava transporta 122 de persoane, majoritatea membri ai familiilor cadrelor militare şi femei, însă şi civili, dintre care unii au declarat că au plătit pentru a face această călătorie pe o altă insulă, o practică ilegală, însă comună în Indonezia, cel mai mare arhipelag din lume, cu 17.000 de insule şi insuliţe.

×
Subiecte în articol: indonezia avion prabusit
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close