Antena 3 CNN Externe O crimă celebră din Franța a fost rezolvată. Este uluitor cine este vinovat

O crimă celebră din Franța a fost rezolvată. Este uluitor cine este vinovat

O crimă celebră din Franța a fost rezolvată. Este uluitor cine este vinovat
14 Iun 2018   •   21:22

Polițiștii care investighează o crimă din 1987 cu care s-a confruntat Franța sunt de părere că au identificat în sfârșit victima, o fetiță de patru ani și i-au arestat părinții pe motiv de omor.  
  
Corpul fetei, cu semne de abuz îngrozitor, incluzând arsuri provenite de pe urma fierului de călcat și mușcături umane, a fost găsit într-un șanț lângă autostrada A10 din centrul Franței în august 1987. Anchetatorii au spus în acel moment că au de-a face cu un posibil caz de canibalism. 

Crima a stârnit ceea ce a fost cea mai mare investigație a Franței. O alertă a fost trimisă în mai mult de 30 de țări, însă în 1997, cazul a fost declarat nerezolvat. 

Cazul a rămas nerezolvat până la arestarea unui bărbat în 2016 pentru asalt, care a dus la o potrivire de ADN: el era fratele fetiței moarte. Poliția a urmărit apoi cazul și a arestat părinții, au declarat procurorii din centrul orașului Blois. 

Fetița, în absența unui nume, era cunoscută drept "micul martir de pe A10". Aceasta avea 95 cm înălțime, cu părul brun creț și ochii căprui. Poliția a vizitat 65.000 de școli, în parte a efortului de a o identifica, vorbind cu peste 6.000 de medici și asistenți școlari, în speranța de a îi găsi familia.

Când ADN-ul fratelui ei a fost introdus într-o bază de date națională, anchetatorii au fost avertizați că se potrivește cu materialul găsit pe hainele feței și pe pătura în care aceasta era înfășurată. Acest lucru le-a permis să identifice părinții, un cuplu de origine marocană acum la vârsta de 60 ani. Documente legale arată că părinții au încetat să mai încaseze cecuri pentru unul dintre cei șapte copii ai săi, iar o sursă apropiată investigației a spus că mama a afirmat că copilul era în Maroc. 

Părinții, care s-au separat în 2010, au fost reținuți marți în Orleans pentru suspiciunea de omor, abuz și îngropat ilegal, urmând să se prezinte în față unui judecător.  

O sursă apropiată investigației a spus că tatăl fetei susține că aceasta murit în mâinile mamei. 

Sursă: The Guardian 
  

×
Subiecte în articol: omor
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close