Antena 3 CNN Externe Ce conţine acordul Guvernului Theresa May pe tema Brexit

Ce conţine acordul Guvernului Theresa May pe tema Brexit

Ce conţine acordul Guvernului Theresa May pe tema Brexit
16 Noi 2018   •   16:45

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale.

„Controversele se referă la acordul comercial pe care Bruxellesul l-a cerut pentru evitarea reinstituirii controalelor la frontiera dintre Irlanda de Nord, parte a Marii Britanii, şi Irlanda, care rămâne în UE. Theresa May a acceptat ca Marea Britanie să rămână în uniunea vamală comunitară dacă nu va fi semnat un alt tratat comercial. Marea Britanie va accepta unele reglementări UE, iar prevederile economice ar putea ajunge să difere între Irlanda de Nord şi restul Marii Britanii”, subliniază WSJ.

Acordul prevede ca Marea Britanie să achite restanţe de aproximativ 44 de miliarde de euro şi garantarea statutului pentru cei aproximativ trei milioane de cetăţeni UE de pe teritoriul Marii Britanii, pe bază de reciprocitate.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Brexit theresa may acord
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close