Antena 3 CNN Externe Ce erau informațiile secrete pe care Donald Trump i le-ar fi dezvăluit lui Serghei Lavrov

Ce erau informațiile secrete pe care Donald Trump i le-ar fi dezvăluit lui Serghei Lavrov

Ce erau informațiile secrete pe care Donald Trump i le-ar fi dezvăluit lui Serghei Lavrov
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Mai 2017   •   23:14

Informaţiile secrete pe care se presupune că le-ar fi dezvăluit preşedintele american Donald Trump ministrului rus de externe Serghei Lavrov proveneau din Israel, a scris marţi cotidianul New York Times, citat de EFE. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a refuzat să comenteze informaţia. 

Luni, ziarul Washington Post a afirmat că Trump i-a transmis lui Lavrov informaţii cu grad înalt de secretizare, referitoare la gruparea Statul Islamic, primite de la un partener al SUA care nu a autorizat Washingtonul să le comunice Moscovei. Trump i-a primit miercurea trecută în Biroul Oval pe Lavrov şi pe ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, ale cărui întâlniri cu oficiali americani ridicaseră deja probleme de securitate. 

Comisia pentru serviciile secrete a Senatului SUA a cerut Casei Albe informaţii legate de întâlnirea lui Trump cu cei doi reprezentanţi ai diplomaţiei ruse, a anunţat marţi o purtătoare de cuvânt a senatorului Richard Burr, preşedintele comisiei. 

Reuters adaugă că este de aşteptat ca notele privind întâlnirea din 10 mai să fie cerute de anchetatorii din Congresul american. Purtătorul de cuvânt Sean Spicer a refuzat să răspundă la întrebarea dacă administraţia prezidenţială se va conforma unei astfel de solicitări. 

Casa Albă a respins luni energic un articol apărut în publicaţia The Washington Post, care afirmă că Donald Trump a dezvăluit informaţii de înaltă clasificare şefului diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, denunţând o poveste "falsă", relatează France Presse. 

Generalul H.R. McMaster, şeful Consiliului pentru Securitatea Naţională, a dezminţit ştirea din Washington Post. "Eram în încăpere, aşa ceva nu s-a petrecut" la primirea lui Lavrov, a insistat el. Ulterior, Trump a declarat că preşedintele are dreptul să desecretizeze orice informaţii doreşte. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov Donald Trump informatii
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close