Antena 3 CNN Externe Ce l-a ucis pe Otto Warmbier, studentul american eliberat recent de Coreea de Nord. Toți sunt în stare de șoc!

Ce l-a ucis pe Otto Warmbier, studentul american eliberat recent de Coreea de Nord. Toți sunt în stare de șoc!

Ce l-a ucis pe Otto Warmbier, studentul american eliberat recent de Coreea de Nord. Toți sunt în stare de șoc!
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Iun 2017   •   22:38

Moartea misterioasă a lui Otto Warmbier, studentul american eliberat recent de regimul de la Phenian, i-a intrigat pe experții medicali din SUA care au făcut tot posibilul să afle ce s-a întâmplat cu acesta în perioada de detenție din Coreea de Nord.

Otto Warmbier, în vârstă de 22 de ani, a murit la câteva zile după ce a fost eliberat pe motive medicale din Coreea de Nord, unde a fost ținut timp de 17 luni ca prizonier, scrie Daily Mail.

Deși oficialii nord-coreeni au spus că Warmbier a avut botulism și că un somnifer i-a indus coma, medicii americani nu sunt de acord cu acest diagnostic.

Experții din Cincinnati au declarat că Warmbier a fost fost adus în țară cu leziuni cerebrale severe și că, cel mai probabil, a fost privat de oxigen pentru perioade îndelungate de timp.

De asemenea, neurologii sugerează că un cheag de sânge, o infecție ori o pneumonie ar putea fi motivul din spatele stării extrem de grave în care a ajuns Warmbier, argumentând însă că studentul a fost trimis în SUA când deja nu mai era nicio șansă de supraviețuire pentru el.

Otto Frederick Warmbier a fost reținut la Phenian pe 2 ianuarie 2016, conform operatorului chinez Young Pioneer. Conform presei nord-coreene, Warmbier, care a intrat cu o viză turistică, a fost acuzat de ”acțiuni ostile împotriva Republicii Democrate Nord Coreene”. Acesta ar fi intrat în Coreea de Nord cu scopul de ”a zdruncina fundația unitară a țării spre avantajul tacit al guvernului american”.
 

×
Subiecte în articol: coma Coreea de Nord
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close