Antena 3 CNN Externe Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a plănuit un atentat împotriva Prințului George 

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a plănuit un atentat împotriva Prințului George 

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a plănuit un atentat împotriva Prințului George 
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
13 Iul 2018   •   18:52

Cetăţeanul britanic Husnain Rashid, care a incitat la comiterea unui atentat împotriva prinţului George, fiul ducilor de Cambridge, a fost condamnat vineri, de un tribunal din Londra, la închisoare pe viaţă, relatează AFP.

Britanicul, un susţinător al grupării jihadiste Stat Islamic, a primit închisoare pe viaţă, dintre care 25 de ani fără posibilitate de eliberare condiţionată, pentru pregătire de acte teroriste şi incitare la terorism.

Husnain Rashid, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat pe 22 noiembrie 2017, pentru că distribuise pe mesageria criptată Telegram informaţii susceptibile de a fi utilizate pentru comiterea de atentate împotriva mai multor ţinte, printre care şi prinţul William.

''Mesajul era clar: aţi furnizat numele şi adresa şcolii prinţului George, o imagine a şcolii şi consemnul sau ameninţarea de a-i considera pe membrii familie regale drept ţinte potenţiale'', a arătat judecătorul Andrew Lees de la tribunalul din Woolwich, estul Londrei.

Potrivit rechizitoriului, Husnain Rashid intenţiona să se alăture Statului Islamic în Siria.

''Atacurile în ţări occidentale erau, după părerea dumneavoastră, singura alternativă la jihad'', a mai spus judecătorul.

Alte ţinte sugerate de Rashid erau stadioane de fotbal, baze militare, centre comerciale, clădiri guvernamentale, comunitatea evreiască sau Rusia în timpul Cupei Mondiale la fotbal, iar mijloacele propuse erau autovehicule, arme sau bombe.

Planurile sale vizau victime aleatorii şi nu făceau distincţie între adulţi şi copii, militari şi civili, a subliniat judecătorul.

Prin Telegram, britanicul dădea instrucţiuni pentru fabricarea de otrăvuri, sticle incendiare şi napalm, şi sugera otrăvirea îngheţatelor vândute în supermarketuri.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Printul George atentat
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close