Antena 3 CNN Externe Ce s-a întâmplat cu pacienta bolnavă de Ebola din Spania. Veştile au făcut înconjurul lumii

Ce s-a întâmplat cu pacienta bolnavă de Ebola din Spania. Veştile au făcut înconjurul lumii

Ce s-a întâmplat cu pacienta bolnavă de Ebola din Spania. Veştile au făcut înconjurul lumii
de O.P.    |    20 Oct 2014   •   06:44

Prima pacientă ce a contractat Ebola în afara Africii, o asistentă medicală din Spania, s-a vindecat de febra hemoragică.  Cu toate acestea, alerta sanitară în Europa este la cote maxime. Tot mai multe ţări introduc măsura testării pe aeroport a tutoror pasagerilor care vin din Africa.

Soţul asistentei medicale spaniole infectate cu Ebola a anunţat că femeia a învins boala. O arată testele, însă este necesară efectuarea unui al doilea test, pentru a fi siguri că asistenta nu mai suferă de febră hemoragică. Acum, furia bărbatului e îndreptată spre guvernul de la Madrid.

Alături de alţi 15 oameni care au intrat în contact cu pacienta, soţul asistentei se află la unitatea de carantină, însă niciunul nu a prezentat simptome până la acest moment.

De teamă că epidemia s-ar putea extinde şi în Belgia, oficialii de la Bruxelles vor începe testele pe pasageri, pentru a depista din timp posibile cazuri de Ebola. Măsura va fi impusă doar pe principalul aeroport din Bruxelles, unde ajung zboruri din 19 locaţii din Africa de Vest, printre care şi cele unde a izbucnit focarul pandemic.

Între timp, asistenta din Dalas care a fost pusă sub izolare pe un vas de croazieră după ce a manevrat eprubete cu sânge de la pacienţii cu Ebola, a ieşit de pe lista celor monitorizaţi. Testele au infirmat prezenţa virusului în organismul ei.

De la izbucnirea epidemiei, în Africa de Vest, peste 4.500 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza febrei hemoragice, aproape jumătate din numărul cazurilor înregistrate.

×
Subiecte în articol: Ebola
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close