Antena 3 CNN Externe Ce s-a întâmplat pe aeroportul internaţional Ataturk? Filmul atentatului terorist

Ce s-a întâmplat pe aeroportul internaţional Ataturk? Filmul atentatului terorist

Ce s-a întâmplat pe aeroportul internaţional Ataturk? Filmul atentatului terorist
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    29 Iun 2016   •   11:46

Trei atacatori sinucigaşi au vizat marţi seara diferite zone pe aeroportul internaţional Atatürk din Istanbul, provocând moartea a 36 de persoane şi rănirea a circa 150, într-un atac al cărui autor este bănuit a fi organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI), relatează miercuri DPA.

Atacurile au început la ora 21:22 locală (18:22 GMT), a declarat premierul turc Binali Yildirim, adăugând că atacatorii au sosit la aeroport cu un taxi.

Ministrul justiţiei, Bekir Bozdag, a confirmat că cel puţin unul dintre atacatori a avut o puşcă de asalt, care a fost folosită în atac, într-o acţiune bine coordonată.

A existat un schimb de focuri între atacatori şi poliţie în apropierea unui punct de control la terminalul de sosiri internaţionale. Unul dintre atacatori a detonat apoi încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în interiorul terminalului lângă intrarea în clădire, în timp ce un altul s-a aruncat în aer în afara terminalului şi cel de-al treilea într-o parcare, au declarat oficiali turci.

Înregistrări video postate pe site-uri de socializare arătau un atacator în interiorul clădirii aeroportului şi pasageri panicaţi. Martori au raportat de asemenea explozii şi focuri de armă în mai multe zone din aeroport, declarând că atacurile păreau să aibă loc la două etaje diferite.

Panică în Istanbul. Una dintre exploziile de pe aeroportul Ataturk, surprinsă de camerele de supraveghere. Imagini ȘOCANTE!

Cei trei atacatori au fost ucişi în timpul incidentului, care a provocat anularea sau amânarea a sute de zboruri. Aeroportul a fost închis mai multe ore şi a fost redeschis doar parţial. Alte curse au fost redirecţionate către alte aeroporturi.

Aeroportul Atatürk din Istanbul este unul dintre cele mai tranzitate din lume, cu 60 de milioane de pasageri pe an.

Printre victime se numără şi cetăţeni străini. Un cetăţean ucrainean şi unul iranian se află printre cele 36 de persoane ucise în atentatul comis marţi seară de trei autori sinucigaşi la aeroportul internaţional Atatürk din Istanbul, au anunţat autorităţile de la Kiev şi Teheran. Printre cei circa 150 de răniţi, se află şi şapte saudiţi, potrivit presei din Arabia Saudită, starea lor fiind bună.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentat terorist atacatori Istanbul
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close