Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă cu NATO, după BREXIT

Ce se întâmplă cu NATO, după BREXIT

Ce se întâmplă cu NATO, după BREXIT
28 Iun 2016   •   17:49

Decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană nu va avea vreun impact asupra summitului NATO de luna viitoare de la Varșovia, a declarat, ieri, secretarul de stat al SUA, John Kerry, subliniind că Alianța Nord-Atlantică devine o platformă și mai importantă de cooperare între Europa și America de Nord, scrie Reuters. Reuniunea de la Varșovia este vitală pentru viitorul NATO.

Șeful diplomației americane, care a efectuat, ieri, vizite la Bruxelles și Londra pentru a da noi asigurări de securitate țărilor europene aliate după referendumul din 23 iunie, din Marea Britanie, a ținut să remarce că 22 de state membre ale Uniunii Europene, printre care și Regatul Unit, fac parte și din NATO. În capitala belgiană, John Kerry a avut întrevederi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și cu șefa diplomației europene, Federica Mogherini, scrie Jurnalul Național.

''După ce Marea Britanie a decis să părăsească UE, cred că NATO a devenit o platformă și mai importantă de cooperare între Europa și America de Nord, dar și de cooperare militară și de securitate între aliații europeni din organizația nord-atlantică”, a spus, la rândul său, Stoltenberg, a cărei țară de origine, Norvegia, este membră a NATO, dar nu și a Uniunii Europene.

Statele Unite, contra Brexit

Atât președintele american, Barack Obama, cât și alți membri ai administrației de la Washington au cerut Marii Britanii să rămână în UE. Șeful Casei Albe avertizase în numeroase rânduri că Marea Britanie va trebui “să stea la rând” în cazul unei victorii Brexit, pentru că Statele Unite vor negocia cu prioritate acorduri economice cu Uniunea Europeană. "Evident, preşedintele Obama menţine ce a spus înaintea referendumului, nu există nicio schimbare de poziţie", a afirmat recent un purtător de cuvânt al Casei Albe.

×
Subiecte în articol: Brexit NATO
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close