Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă la locul prăbuşirii avionului: "Ne temem ca LUPII să nu compromită totul"

Ce se întâmplă la locul prăbuşirii avionului: "Ne temem ca LUPII să nu compromită totul"

Ce se întâmplă la locul prăbuşirii avionului: "Ne temem ca LUPII să nu compromită totul"
de O.P.    |    27 Mar 2015   •   06:26

 La locul prăbuşirii, echipele de salvare franceze şi anchetatorii încearcă să recupereze trupurile neînsufleţite ale pasagerilor. Operaţiunile decurg însă cu greutate din cauza terenului abrupt şi extrem de accidentat. Rudele pasagerilor aşteaptă acum orice semn din partea anchetatorilor.

La locul prăbuşirii, echipele de salvare franceze şi anchetatorii încearcă să recupereze trupurile neînsufleţite ale pasagerilor. Operaţiunile decurg însă cu greutate din cauza terenului g accesibil. Unui reporter i-a luat 8 ore să ajungă în zona unde se desfăşoară operaţiunile de recuperare.

OLIVIER COUSIN comandantul uneia dintre echipele de salvatori: "Regiunea este foarte periculoasă şi dificilă. Folosim, cu toţii, încălţăminte cu crampoane dar şi pioleţi, coarde, folosim puncte de susţinere pe care le fixăm cu pioleţi sau ne folosim de arbuşti, îi securizăm pe toţi cei care se află acolo pentru a putea lucra în siguranţă".

Şi condiţiile meteorologice, care în zonă se pot schimba de la o oră la alta, trebuie luate în calcul, spun autorităţile locale. La fel şi animalele sălbatice. Anchetatorii se tem ca locul prăbuşiri să nu fie compromis de lupi. 

O morgă temporară a fost amenajată în localitatea aflată aproape de locul prăbuşirii, însă operaţiunea de recuperare a trupurilor victimelor ar putea dura chiar şi două săptămâni. Familiile pasagerilor au ajuns în localitate şi aşteaptă ca trupurile lor să fie aduse la baza muntelui.

Preşedintele companiei Germanwings a anunţat că rudele tuturor pasagerilor care au murit în Alpii francezi vor primi despăgubiri. Suma nu a fost încă făcută publică.


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close